Vain elämää: miten voi valita vain yhden suosikin?

Yhteistyössä TV Mix

vain_elamaa_0.jpg

 

Vanha tuttu Hirvensalmi, samat tutut maisemat, jo tunnussävelmän ensi hetkistä tuttu kaava, mutta uudet artistit; voiko Vain elämää saada vuodesta toiseen ihmiset iloitsemaan, liikuttumaan ja elämään täysillä mukana musiikkitunnelmoinnissa?

Vain elämää -sarjan 4. tuotantokausi alkaa perjantaina 18. syyskuuta, ja seuraavat kahdeksan perjantaita kuluukin monella meistä seuraten tuttuja ja rakkaita artisteja sekä ihastuen uudempiin tuttavuuksiin. Ohjelman jokainen kausi on kuvattu alkukesästä ja lähetetty syksyn aikana, ja myös ohjelman kaava on tuttu kaudesta seuraavaan. Vain elämää -viihdeohjelmassa on mukana seitsemän tunnettua artistia, joilla kaikilla on oma päivänsä: artistin itse valitsemien aktiviteettien lomassa lounaalla ja päivällisellä kuunnellaan artistin kertomuksia uransa määrittelevistä hetkistä sekä toisten artistien versioita tämän tunnetuimmista kappaleista. Käsikirjoituksessa lukee myös varmasti kyyneleitä ihan jarina sekä musiikillisesti merkittävien ystävyyksien alkuhetkien ihastelua. Tämä kaikki on yleisölle tuttua, joten miten Vain elämää voi toimia kerta toisensa jälkeen?

tv_mix_mini_kirpea.jpg

Ainakin tähän mennessä ohjelman tekijät ovat joka kaudelle onnistuneet haalimaan sellaiset tähdet, jotka toimivat hyvin yhdessä, ja joista irtoaa sekä niitä uusia ystävyyksiä että viihteellisiä television huippuhetkiä. Artistiryhmät ovat sopineet joka kerta hyvin yhteen, ja viikon aikana monista heistä on hioitunut toisilleen tärkeitä ihmisiä. Mielestäni yksi ratkaiseva tekijä ohjelman jatkuvassa onnistumisessa on ohjelmaan osallistuvien artistien halu olla paikalla. Toki jotkut heistä voivat osallistua pelkän ohjelman markkina-arvon takia, mutta nämä artistit tuppaavatkin erottumaan ohjelmassa etäisempinä ja kylmempinä. Hyvän ja positiivisen markkinoinnin vastapainoksi artistit joutuvat puristamaan itsestään vahvoja tunteita katsojien viihteeksi, samalla kun asettavat oman uransa vauvat eli kappaleet toisten muokattavaksi ja suuren yleisön arvioitavaksi. Hyvin moni ohjelmaan kosiskeltu artisti on tehnyt hyvin selväksi negatiivisen mielipiteensä ohjelmasta, ja hyvä niin; ei tähän ohjelmaan kannata lähteä ilman, että tykkää konseptista. Olen useamman kerran ajatellut, että kyllähän tällainen ohjelma voi olla itse asiassa ihan hauskaa artisteille. Kiertuelämän ja studioilla levyttämisen lomassa artistit tuppaavat pyörimään vain omien taustajoukkojensa parissa, ja monet kollegat jäävät vain tv-ohjelmien takahuoneiden moikkailuasteelle. Parhaimmillaan artisti pääsee tutustumaan moneen mielenkiintoiseen kollegaan, viettämään unohtumattomia musikaalisia hetkiä viikon aikana, ja saamaan tästä kaikesta vielä palkkaa sekä reippaasti positiivista markkina-arvoa!

mini_tv_mix_kirpea.jpg

Yhtä perinteistä kuin uuden Vain elämää -kauden alkaminen on sen artistien järjestäminen omien suosikkien mukaan. Lehtiartikkelien lisäksi työpaikkojen kahvipöydät ovat täynnä keskusteluita uuden kauden parhaista artisteista ja oudoimmista valinnoista, ja jo etukäteen mietitään eniten yllättävää artistia tai esitystä. Itsekin mietin aina omia suosikkejani ennen kauden alkua, ja päädyn monesti myös miettimään omia tunnesiteitäni kauden artisteihin ja heidän kappaleihinsa.

Tähän TV Mix -yhteistyöpostaukseen valitsin Vain elämää -ohjelman rinnalle uudet Mini-makeispussit, sillä niissäkin on jokaiselle jotakin. TV Mix -makeispusseissa on nimensä mukaisestikin makeissekoituksia, mutta välillä on mukavaa saada sitä omaa lempimakuansa reippaalla kädellä, aivan kuten Vain elämää -ohjelman jaksoissa saa nauttia reippaasti yhden artistin ajatuksista ja kappaleista. Uudet Mini-pussit on järjestetty makujen mukaan, kuten Salmiakkinen ja Hedelmäinen, ja mukana on myös muutamia tuttuja brändejä, kuten Sukulaku ja Aakkoset! Löysin oman suosikkini hämmentävän nopeasti, sillä ihanan mintunvihreä pussi Mini TV Mix Kirpeä varasti sydämeni (ja vatsani). Ahmimme avokin kanssa näitä pikkupusseja useammankin tämän postauksen kuvan toteuttamisen lomassa. Yritin kovasti kuviin saada Hirvensalmen hauskojen kattauksien tunnelmaa, mutta ei se nyt onnistunut niin kuin televisiossa. Karkit kuitenkin toimivat, ja sehän tässä on tärkeintä!

mini_tv_mix_kirpea_-karkit.jpg

Tämän uusimman Vain elämää -kauden suosikkiartistia jouduin miettimään reilusti kauemmin kuin Kirpeä-karkkivalintaa, sillä huomiostani kilpaili kaksi artistia. Vaikka liputan aika täysillä kaikkien tämän kauden artistivalintojen suhteen, olen nostalgisesti kallistunut Anssi Kelan ja Maija Vilkkumaan puoleen. Monet itselleni tärkeimmistä teiniaikojen muistoista on koettu Anssin ja Maijan musiikin tahtiin, joten odotan innolla heidän jaksojaan ja muistelmiaan. Olen itkenyt sydänsurujani 14-vuotiaan antaumuksella ”Hiuksissa hiekkaa” -kappaleen tahdein, ja olen kirjoittanut kenkiini ”Mun elämä” -kappaleen osuvia sanoituksia täysi-ikäisyyden kynnyksen riemussa. ”Mikan faijan BMW” -kappaleeseen tiivistyy ne kaikki odotukset ja pettymykset, mitä juuri yläasteelta päässyt tyttö voi tuntea koko pienellä sydämellään, ja ”Nummela”:ssa sielu lepää edelleenkin.

Vaikka lempikarkkien valitseminen olikin helppoa, taidan pitää tähän kauteen lähdettäessä mielessäni kaksi suosikkiartistia ja oven auki muillekin huipuille ihmisille! Toivon pystyväni heittäytymään täysillä ohjelman katsomiseen ja hyvin hetkien fiilistelyyn, miettimättä sen kummemmin ulkoviihteellisiä seikkoja tai käsikirjoituksellisuutta. Viihdeohjelmasta kuuluu kuitenkin ennen kaikkea nauttia, vaikka sen spekuloinnilla tuntuu nykyään välillä olevan suurempi arvo. Odotan ennen kaikkea hyviä musiikkiesityksiä, hauskoja paljastuksia persoonista artistien takana, sekä hyvin tehtyä viihdettä!

 

Vain elämää 4. kausi

Nelonen alkaen pe 18.9. klo 20.00

Lukuisia uusintoja sekä ruudussa että Ruudussa!

 

 

Kuvat: 1. Nelonen 2.-4.. The Variety Show

Kommentit (5)
 1. Jee! Tämä taitaa olla ainoa viihdeohjelma, jota jaksan katsoa (tosin en aina jaksa keskittyä ihan joka minuuttiin, mutta silti). 

  Oiskohan ollut viime viikolla, kun mies yhtäkkiä huolestui, että ei kai Vain elämää ole alkanut jo ja mä lohdutin sitä, että ei se ole voinut alkaa vielä, kun Marialta ei ole tullut siihen liittyvää postausta! 😀

  Kuka tuo tyyppi vasemmalla on? Eihän se voi olla Pave Maijanen?? Muistan sen kyllä aivan eri näköiseksi.

  Mun suosikki on Maija Vilkkumaa, koska se on ainoa näistä, jonka musiikkia olen yhtään tosissani koskaan kuunnellut. Mutta kaikista mukana olevista artisteista tykkään kyllä persoonina! 🙂 (paitsi ehkä Maijasesta, jos se siis edes on tuo tyyppi). 

  1. Ekan jakson jälkeen on todettava, että mä oon ihan rakastunut noihin kaikkiin artisteihin! 

   Nyt selvisi sekin, miksi en tunnistanut Pave Maijasta: päivittelin miehelle, että miten voi olla joku muuttunut ulkonäöltään NOIN paljon, eikö Pave Maijanen oo paljon lyhyempi, pyöreämpi ja sillä on pitkät hiukset.

   Eii…mies totesi.

   No mutta kai se nyt kuitenkin on se, joka on laulanut sen juu juu juustossa löytyy?

   No ei oo.

   Öö…no mutta onhan se sentään laulanut sen Rööperiin? 

   Ei.

   Ja sitten mä tajusin, että luulin Pave Maijasta Pepe Willbergiksi! 😀 vaikkei sekään kyllä vissiin ole laulanut sitä juustobiisiä.

   1. Juustobiisin lauloi Kisu (Järnström) 🙂

     

   2. Niin kuin puhuttiin lauantaina, Mestarit Areenalla on sekoittanut sun pään näiden vanhempien mieslaulajien suhteen! 😀

    Sinänsä tästä vois ottaa hiukan paineitakin, etät toimin teidän molempien henkilökohtaisena televisiokalenterina! 🙂

 2. Anssi ja Antti vei kyllä eka jakson pisteet kotiin. Loistavat versiot Vickyn biiseistä.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *