Viikinkimiehet heiluttaa (kirvestä)

Vikings, Ragnar, Floki

Kuva: History Channel

Viime perjantaina hyppäsimme avokin kanssa uudenkarheaan autoomme, ja suuntasimme Helsinkiin vähän rilluttelemaan. [yhtäkkiä onnistun kuulostamaan jopa vanhemmalta kuin oikeasti olen] Olimme saaneet kutsun HBO Nordicin fanitapahtumaan katsomaan Vikings-sarjan toisen kauden ensimmäisen jakso, ja luonnollisesti olin innoissani kuin pieni sika mahdollisuudesta päästä tällaiseen tapahtumaan. Muistatteko kun olen kertonut pakkomielteenomaisesta rakkaussuhteestani tv-sarjojen oheistuotteisiin? Tällaiset tapahtumat ovat yleensä (ymmärtääkseni) kohtalaisen mahtavia kaltaiselleni tv-sarjaintoilijalle, joten sanomattakin oli selvää haluavani osallistua. Sarja on muutenkin mieluinen, ja tässä oli erittäin osuva tapa esitellä sarja myös avokilleni, joka kaikista höpöttelyistäni huolimatta ei ollut sarjaan aikaisemmin tutustunut. Fanitapahtuma järjestettiin GLO Hotel Artissa, mikä sekin oli hyvä sattuma, sillä paikalle päästyämme sain saman tien myytyä avokille ko. hotellissa yöpymisen seuraavalla Helsingin reissulla; sen verran vaikuttavan historiallinen paikka oli. Hauskana sattumuksena kuulimme myöhemmin reissusta kertoessamme, että appikokelaani on opiskeluaikoinaan toiminut kyseisen opiskelijamestan DJ:nä.

1798453_772434109435640_979936427_n.jpg

Kuva: HBO Nordic

Olin innoissani myös tapahtuman järjestelyiden suhteen, sillä pidin ainejärjestöaktiivina suorittamastani tapahtumanjärjestämisestä niin paljon, että harkitsin sitä jossain vaiheessa jopa ammatikseni. Avokilla taisi olla hauskaa kun ihastelin paikan koristeluita, joita yllä olevassa kuvassa näkyykin. Seinillä oli kilpiä ja taljoja sekä kuvausseinän luona sai ottaa kuvia rekvisiittaan pukeutuneena. Hienoin ekstrajuttu tapahtumassa oli ehkä paikalla ollut seppä, jonka avustuksella sai lyödä itselleen Vikings-kolikon. Niin hauskaa!

vikings-kolikot.jpg

Tapahtuma huipentui tietysti Vikings-sarjan toisen kauden ensi-iltaan, jota oli yllättävän hauskaa katsoa suuremmallakin porukalla. Olen yleensä todella hankala yhteiskatsomisen suhteen, kun aina joku puhuu tai yskii tai hengittää ääneen (Oscarit on nykyään pakko katsoa aina yksin, muuten ei vaan kestä). Tietysti itse rikon omia sääntöjäni minkä kerkiän, ja alkutekstien aikana höpötinkin avokin korvaan sarjan tapahtumat siihen asti, kunnes itsekin syvennyin jakson tapahtumiin.

1781840_482307405207472_1980623938_o.jpg

Kuva: Vikings

HUOM! Spoiler alert tämän kappaleen verran!

Toinen kausi alkoi siitä, mihin ensimmäinen jäi, ja ensimmäiset minuutit mätkittiin turpaan kirveellä ja keihäällä ja nyrkeillä ja kilvillä. Veri lensi ja erikoistehosteet olivat vauhdissa. Ragnar ja King Horik joukkoineen taistelivat, siis, Jarl Borgin joukkoja vastaan, Rollo mukaan lukien. Taistelun lopuksi Rollo anoi armoa veljeltään, ja herrat saivat sovittua rauhan tulevien ryöstöretkien avulla. Tapahtumat siirtyivät loppujakson ajaksi Kattegatiin, missä Ragnar koki elämänsä yllätyksen viime kauden lopussa heilastelemansa Aslaugin saapuessa paikalle, with a bun in the oven. [tässä koettiin hieno hetki kun koko sali hihitteli Ragnarin yrittäessä piiloutua satamassa tolpan taakse katsellessaan Aslaugin aluksen lipumista paikalle] Loppujakso selviteltiin Rollon kohtaloa (survived) ja Lagerthan kamppailua Aslaugin saapumisen myötä (lost). Vaikka Ragnar herrasmiehenä ehdottikin elämänsä naisille sister wives -tyylistä ratkaisua [taas repeäminen salissa], päätti Lagertha lähteä lätkimään, saaden seurakseen isäänsä pettyneen Bjornin.

Vikings, Ragnar

Kuva: History Channel 

Yhdysvalloissa Vikings-sarjaa esittää sarjan tuottanut History Channel, ja Suomessa tähän asti sarjaa on esittänyt vain Sub (ensimmäisen kauden viimeinen jakso esitetään huomenna 5.3. klo 22, ja uusin jakso on aina katsottavissa myös Katsomossa, myös mobiilisti), mutta nyt HBO Nordic on liittynyt leikkiin mukaan. HBO Nordicin valikoimaan tuli viime perjantaina koko sarjan ensimmäinen kausi sekä joka viikko uusi kakkoskauden jakso aina perjantaisin. Jos olet ollut kiinnostunut sarjasta kuvailujen perusteella, on HBO Nordic kätevä sarjan alusta asti katsomiseen, ja jos olet seurannut sarjaa Subilla, voit kätevästi jatkaa HBO Nordicilla kakkoskauden jaksoin. Itse ainakin olen monesti kärsimätön uusien jaksojen saamisen kanssa, jos olen jäänyt koukkuun johonkin sarjaan.

1907685_493435324094680_1996398731_o.jpg

Kuva: Vikings

Olen kirjoitellut Vikings-sarjasta aikaisemmin pariinkin otteeseen, ja aion kyllä ehdottomasti jatkaa sarjan katsomista, joko yksin tai kakkoskauden aloitusjakson perusteella aivopestyn avokkini seurassa. Mielenkiinnolla odotan juonikuvioiden kehittymistä, ja pysyn kyllä tyytyväisenä sarjan ulkoistenkin puitteiden avulla!

 

Oletko seurannut Vikings -sarjaa? Iskevätkö viikingit ja kilpineidot?

 

 

Kommentit (3)
  1. Mä oon ihan tuskissani täällä, kun kausi loppuu ja nyt sä kiusaat mua juonipaljastuksilla. 😀

    Eli siis olen koukussa. En ehkä kuitenkaan niin pahassa, että uusia jaksoja himoitsisin tähän samaan putkeen, joten odottelen kiltisti seuraavaa kautta ihan tv:stä. 🙂 Mua häiritsee edelleen jonkin verran väkivalta, mutta tokikin se kuuluu tähän juttuun, pitää vaan yrittää suodattaa. 😀 Muuten sarja on mielenkiintoinen, näyttelijät hyviä ja maisemat ihania.

    1. Älä lue niitä juonopaljastuksia! 😀 Joo, täytyy myöntää, et varsinkin tossa kakkoskauden ekassa jaksossa väkivalta oli aika mässäilevää ja hiukan vastenmielistä, mutta toisaalta siinä oli hyvännäköisiä viikinkimiehiä. 🙂

      1. Joo mä aina yritän keskittyä ennemmin niihin itse miehiin, enkä siihen, mitä ne tekee. 😉

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *