Voiko lempisarjoja katsoa muuallakin kuin kotisohvalla?

Yhteistyössä Samsung

s6_hbo_nordic.jpg

Rakastan televisiosarjoja, ja rakastan niihin uppoutumista ympäristöstä riippumatta, mutta hyvin harvoin katson sarjoja missään muualla kuin omalla kotisohvalla tai oman tietokoneen äärellä. Joskus saatan oikein villiintyä ja maata sohvalla tabletti sylissä sarjoja tuijottaen, koska se vain on välillä todella kätevää ja mukavaa vaihtelua. Entä jos oikein repäisisin ja poistuisin kotoa sarjoja katsomaan, tai edes poistuisin rakkaalta kotisohvalta hetkeksi?

Tutkivan bloggaamisen nimissä pyysin Samsungilta lainaan uudemman tason älypuhelinta, jotta voisin hiukan testailla erilaisia suoratoistopalveluita liikkeellä ollessani. Minulla on tällä hetkellä testissä Samsung Galaxy S6 Edge, jonka kanssa seikkailin tuossa viime viikonloppuna ympäriinsä erilaisia paikkoja televisiosarjojen katselussa testaillen. Toki testissä olivat myös erilaiset sarjapalvelut ja niiden toimivuus!

s6_yle_areena.jpg

S6 Edge on ensimmäinen hallussani ollut älypuhelin, jolla on oikeasti tarpeeksi suoritusvoimaa erilaisten sovellusten pyörittämiseen ilman käyttäjän väistämätöntä turhautumista, joten ihan puhtaan raudan puolesta olin jo heti kättelyssä todella tyytyväinen. Myös puhelimen tarkka ja suurehko näyttö olivat hyviä televisiosarjojen katseluun, ja puhelimen kaartuva näyttö oli veikeä erikoisuus ruutua pyöritellessä. Puhelimen 3,5 mm:n perinteinen kuulokeliitäntä oli luonnollisesti elintärkeä hiljaisemmissa paikoissa kanssaihmisten viihtyvyydelle, ja kuulokkeilla katseleminen on mukavaa varsinkin, jos haluaa kuulla aksentit ja muut lausumisen nyanssit tarkemmin.

Testasin katsomista aurinkoisessa puistossa, automatkalla repsikan paikalla, kirjaston hiljaisuudessa sekä kotona nojatuolissa avokin vielä nukkuessa. Akkuahan sarjojen katsominen syö, mutta niinhän käy oikeastaan kaikkien nykyisten älypuhelimien toimintojen kohdalla, sillä entisaikojen ’kaksi viikkoa latausten välillä’ -toimintamalli on auttamatta ohi. Autossa katsominen oli kätevää, sillä pystyin samalla kytkemään puhelimen myös auton laturiin tarvittaessa, ja kodin ulkopuolelle voi helposti ottaa mukaan nykyään jo aika yleisen varavirtalähteen. Ulkoilmassa sarjojen katsominen on hyvin riippuvainen paikasta, sillä suora auringonpaiste on äärimmäisen hankala lasipintaisen näytön kannalta, joten puistossakin kannattaa hakeutua sinne varjon puolelle vaikka puun juureen nojailemaan. Kuulokkeita käyttäessä myös niiden äänen pitävyys kannattaa testata, sillä oveluutesi kirjastossa lymyämisestä lempisarjasi parissa voi kostautua, jos kuulokkeesi päästävät kaiken äänen läpi!

s6_netflix.jpg

Kaikista eniten riemuissani olin autokokeilusta, sillä ratkaisin äänentoiston aivan älyttömän mahtavalla tavalla: kytkin puhelimeen aux-aux-piuhan, jonka avulla kuulin katsomani televisiosarjan äänet automme äänentoiston kautta! Puhelimen näitä ominaisuuksia testaillessani autoa ajanut avokkini hämmästeli hiukan, joten autossa katsottavaa sarjaa valitessa kannattaa kiinnittää huomio kuskiin ja ajoturvallisuuteen. Kannatankin apukuskin sarjavalinnoissa ajattelemaan kuskin parasta ja valitsemaan siten ohjelmat, joista kuski mahdollisimman vähän pitää. Tällöin kuski haluaa ehdottomasti sulkea korvansa katsomaltasi ohjelmalta ja keskittyä jopa normaalia paremmin ajamiseen! Ruutu kannattaa myös pitää itselle päin käännettynä, ettei kuski tahtomattaankin ala vilkuilla ruutuasi.

Kirjastossa herätin varmasti hiukan huomiota keräillessäni sarjakatsomisen ympärille kaikkea muutakin viihdettä. Rakastan Turun pääkirjastoa, jossa on hyvä valikoma DVD:itä, englanninkielisiä kirjoja sekä erikoislehtiä. Suosittelen kokeilemaan kirjaston pehmeimmän penkin etsimistä ja muutaman hyvän lisähuvituksen keräämistä sarjojen seuraksi! Esimerkiksi häihin valmistautuva voi hakea lehtiosastolta häälehtiä ja laittaa älypuhelimesta pyörimään hauskan häärealityn, tai lempisarjansa jaksoja uusintana muuten vain vilkuileva fanittaja voi samalla selailla läpi uusimmat lehdet tai testata vaikka mielenkiintoista tietokirjaa. Käyttäkää, hyvät ihmiset, enemmän kirjastoja!

s6_katsomo.jpg

Minun piti alun perin kirjoittaa tähän testipostaukseen myös arviot Suomen yleisimmistä suoratoistopalveluista ja niiden toimivuudesta, mutta huomasin hyvin pian testailuni lomassa, että niiden kaikkien laatu on keskimääräistä parempi, eikä minulla ole niistä varsinaisesti valitettavaa. Kyllä nykypäivänä näin suurien massojen yleiset sovellukset pitää tehdä hyvin tai käyttäjät häviävät ensimmäisen kokeilun jälkeen sisällöstä riippumatta. Aikaisemman puhelimeni kohdalla monissa sovelluksissa oli niin sanottu vähemmän panostettu versio puhelimen oman käyttöjärjestelmän takia, mutta Samsungin Android toimii useimmiten kuin unelma. Suoratoistopalveluiden sovelluksista saa eniten luonnollisesti irti, jos jaksaa kirjautua sisään, sillä tällöin palvelu muistaa oman katseluhistoriasi myös laitetta vaihdettaessa. Ilman kirjautumistakin käyttö on aika jouhevaa, ja viimeisen vuoden sisään tuntuu varsinkin hakuominaisuudet ja yleinen käytettävyys parantuneen näissä sovelluksissa. Televisiokanavien sovellukset päästää katsomaan myös suoraa toistoa televisiokanavilta, kun taas maksulliset palvelut loistavat mainoksettomuudellaan. Minä tykkään!

Oletko sinä testannut televisiosarjojen katsomista älypuhelimella? Katsotko ylipäätään sarjoja muualla kuin kotisohvan turvallisessa sylissä? Näistä testailuista innostuneena harkitsen lempisarjojeni katsomista jopa töissä, sillä mikään ei saa ajatuksia paremmin puoleksi tunniksi pois stressaavista työkuvioista kuin yksi jakso ihanan aivotonta komediaa! Tämä ei tosin välttämättä tee minusta kovin suosittua työpaikan sosiaalisissa piireissä, mutta ajoittainen epäsosiaalisuushan on meille televisiosarjafaneille erittäin tuttua, eikö totta?! Kertokaa omia erikoisten sarjatuijottelupaikkojen testailutarinoita, ja jakakaa vinkkejä kaikille lukijoille! :) 

 

 

Kuvat: The Variety Show (Samsung Galaxy S6 Edge lainassa Samsungilta)

Suhteet Oma elämä Suosittelen
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.