Yle Areena: Hakekaa kätilö!

883168_500095363384054_588103471_o.jpg

Kuva: BBC

Haluatko lisää BBC:n laatudraamaa mutta ylemmän luokan juhlinnat Downton Abbey:ssä ja muissa sarjoissa jo vähän kyllästyttävät? Kiinnostaako elämänmakuinen draama 50-luvulle sijoittuen? Haluatko fiilistellä lisää blogimaailmassakin vellovaa babyboomia?

Jo parin vuoden ajan BBC:llä pyörinyt Call the Midwife on pyörinyt jo aikaisemminkin Ylellä, mutta näin hyvä sarja ansaitsee uusintakierroksen jos toisenkin. 50-luvun itä-Lontooseen sijoittuva sarja kuvaa kätilöiden arkea nunnien pyörittämässä terveystalossa, ja tässä työssä sekä nuoret että kokeneet kätilöt näkevät elämän ihmeen arkisuuden, mikä toisaalta säilyttää ihmeellisyytensä myös kaiken köyhyyden ja kurjuuden keskellä.

762_575668965826693_453357394_n.jpg?oh=5c4f9bb640e7c2bd0bc91d00d8f7d96a&oe=543806E0&__gda__=1413355765_e01df85f697b4da5860d39c9e5899144

Kuva: BBC

Suomessa nimellä Hakekaa kätilö! tunnettava sarja on ollut Briteissä erittäin suosittu, mikä näkyy sekä katsojaluvuissa että sarjan keräämissä palkintoehdokkuuksissa. Tätä ohjelmaa on saatavilla parin sarjan (eli tuotantokauden) verran myös Netflixissä. Myös Call the Midwife noudattaa muistakin BBC:n uusista sarjoista (etenkin Downton Abbey) tuttua kaavaa ja julkaisee jouluspesiaalijakson varsinaisten tuotantokausien välissä. Tällä tavalla nerokkaasti katsojia muistutetaan sarjasta pitkien taukojen aikana, ja joulun tunnelataus iskostaa sarjan katsojien mieleen onnellisuutta tuottavana ilmiönä. Suomessa tästä on esimerkkinä Metsoloiden joulujakso, jota taidetaan edelleenkin esittää jouluisin, vaikka itse sarjaa ei olla näytetty vuosikausiin.

Ylen uusintakierroksen myötä Hakekaa kätilö! näytetään perjantai-iltaisin TV1:llä ja heti uudestaan lauantai-iltapäivisin Yle Teemalla. Ensimmäinen jakso tuli pari päivää sitten, mutta sekin on viikon katsottavissa Yle Areenassa. Sarjaa näytetään nyt uusintakierroksella koko kolmen sarjan verran, sillä alkuvuodesta uunituoreeltaan näytetty kolmas kausi uusitaan myös samaan syssyyn. Call the Midwife:sta kuvataan tällä hetkellä jouluspesiaalia ja neljättä sarjaa, jonka pitäisi saada ensi-iltansa ensi vuoden alussa. Sarjan Facebook-sivuilta voi seurata päivityksiä kuvausten etenemisestä, ja sivuilla on myös paljon hyvää tietoa sarjan historiallisesta pohjasta. Sarjahan perustuu Jennifer Worthin omakohtaisiin muistelmiin kätilönä Lontoossa, ja kirja on ilmestynyt myös suomeksi. Otava on julkaissut alkuperäisestä trilogiasta nyt kaksi osaa, ja ensimmäisen saa jo pokkarinakin.

//www.youtube.com/embed/aVfdZevxf_o

Video: Call the Midwife trailer

Hakekaa kätilö! (eng. Call the Midwife)

Yle TV1 perjantaisin klo 19.00 / Yle Teema lauantaisin klo 16.35

Jaksot katsottavissa viikon kerrallan Yle Areenassa

 

Kommentit (8)
  1. Tässä sarjassa on ollut myös suomalainen näyttelijä 😉 http://suklaatajakahvia.blogspot.fi/2013/12/luukku-17-vauvan-jouluinen.html

    1. Ihan mahtavaa!!! 🙂

  2. Ah, mä niin tykkään tästä sarjasta. 🙂 Ja kirjatkin on tullut luettua, mutta tää on niitä harvinaisuuksia, joissa televisiointi voittaa kirjan. Oikeestaan voisi sanoa, että nämä kaksi täydentävät toisiaan erinomaisesti! 🙂

    1. Musta tuntuu, että ihmiset osais nauttia sekä kirjoista että niiden filmatisoinneista enemmän, jos ne ottas saman asenteen kun sä: ne täydentävät toisiaan eikä niiden ole tarkoituskaan olla täysin samanlaisia! 🙂 Mun mielestä kirjat ja niiden filmatisoinnit elää rinnakkain eri todellisuuksissa.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *