Ylpeys ja ennakkoluulo Yle Teemalla!

http://www.bbc.co.uk/drama/content/images/2007/03/22/darcy_lizzie_1024x768.jpg

Kuva: BBC

Tänään (pe 27.12.) klo 10 alkaen Yle Teema näyttää jo perinteisesti Jane Austenin Ylpeys ja ennakkoluulo -romaaniin perustuvan samannimisen BBC:n kulttiminisarjan. Tästä sarjasta näytetään kaikki kuusi jaksoa perätysten, joten klo 10-15.15 kuluu 1800-luvun alun tunnelmissa. Yle on tosiaan näyttänyt jo useamman kerran tämän suositun minisarjan binge watching -tyylisesti eli kaikki putkeen ilman taukoja, ja jouluihin tämä perinne tuli muutamia vuosia sitten. Colin Firth Darcyna ja BBC:n mahtava tuotanto takaa kirjalle hyvinkin uskollisen sovituksen, jonka kauneutta ei voi kuin ihastella. Omiin suosikeihini kuuluu myös pääosaesittäjä Jennifer Ehlen ihana pilke silmäkulmassa, joka on juuri Elizabethin tyylistä ilkikurisuutta! Jos pidät enemmänkin BBC:n pukudraamoista, hassun bingon saa aikaiseksi bongailemalla tuttuja vaatteita: period-vaatteiden teettäminen tuotantoihin ei ole halpaa, joten pukuja kierrätetään paljon eri draamojen välillä!

510aFVLphnL.jpg

Kuva: Amazon / BBC

Ylpeys ja ennakkoluulo -romaani on ollut nosteessa erityisesti tänä vuonna, sillä sen ensijulkaisusta tuli täyteen 200 vuotta! BBC:n tekemä minisarja romaanista on ainaisessa suosiossa, mutta nyt se on erityisesti siksi, että siitä ilmestyy uusi blu-ray -versio tammikuussa 2014 (Keepsake Edition). Itse minisarjan lisäksi blu-rayllä on asiaanliittyviä extroja. Tekisi mieli, kyllä, hankkia tämä blu-ray, vaikkakin dvd löytyy jo hyllystäni, sillä dvdn kuvanlaatu on aika kärsinyt, ja kaikki mahdolliset extrat ovat aina suosikeitani!

Ylpeys ja ennakkoluulo (eng. Pride and Prejudice) Yle Teemalla pe 27.12. klo 10 alkaen! Sarja katsottavissa myös Yle Areenassa!

Kommentit (4)
  1. Mmm.. Täytyy ehkä laittaa tallennukseen ja katsoa heikkona hetkenä… Mmm, Colin Firth, mmmm…

    1. Colin Firth on kyllä sopivan jäyhä Darcynä! <3

  2. OlemusAjattelija
    3.1.2014, 22:19

    Katsoin täällä Briteissä joulun alla esitetyn lolz-jatko-osan Murder comes to Pemberley:n (vain oliko se Murder at Pemberley), joka nimensä mukaisesti jatkaa kuusi vuotta myöhemmin siitä mihin kirja jäi. Eiköhän YLEkin näytä tämän vuoden sisään. Tämän Darcykaan ei ollut hullumpi ja Wichamina Matthew Goode.

    1. Mulla on tietynlainen viha-rakkaus-suhde noihin Ylpeys ja ennakkoluulo -jatko-osiin. Mulla on kirjahyllyssä muutama, ja osa on oikeasti viihdyttäviä ja uskottavia, ja osa on ihan täyttä potaskaa. 😀 Muistaakseni toi Death Comes to Pemberley perustuu tunnetun kirjailijan P.D. Jamesin jännärikirjaan, joten pohja ei sinänsä oo huono. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *