Puna-valkoinen joulu-Katso miten luot piparmintun makuisen joulun kotiisi

Puna-valkoinen joulu

Löytyykö teidän kotoa puna-valkoinen joulu? Jos ei vielä löydy, kurkkaa vinkit alta , kuinka saat luotua puna-valkoisen joulun kotiisi.

Tämän vuoden trendi väri joulussa on violetti. Se on ehkä meille suomalaisille hieman vieras väri jouluun. Liittäisin pääsiäiseen hempeän lilan, mutta violetti jouluun? Mitä mieltä te olette violetista joulusta? Pitäisikö siitä kuitenkin tehdä vielä postaus? Voihan se olla piristävä väri jouluun ja saattaa tulla aivan uusia muotoja ja ideoita askarteluihin. Moderni joulu-askartele kotisi violetiksi? Kommentoi mitä mieltä olet.

Tämän kertainen aihe käsittelee kuitenkin, kuinka luoda puna-valkoinen joulu kotiisi. Tätä tehdessä ja kirjoittaessa maistuu kirjaimellisesti piparminttu suussa. Olen kaupoista metsästänyt piparminttutankoja inspiraatioksi ja toivon että tämä postaus saa myös sinun sisäisen askartelijan luomaan kotiisi puna-valkoisen joulun.

Piparminttutangot

Piparminttutangot ikkunaan koristeeksi on helppo valmistaa. Tarvitset punaista ja valkoista paperia tai pahvia, liimaa ja sakset. Etsi kotoasi hyvä pyöreämalli esimerkiksi teroittimen pohja, esine joka on halkaisijaltaan noin 3cm. Piirrä paperiin ympyröitä, käyttäen apunasi esim. teroittimen pohjaa. Leikaa palat irti ja liimaa piparminttutangon malliin. Kiinnitä sinitarralla ikkunaan tai muuaale asuntoosi. Kokeile asetella tangot myös sydämmen muotoon.

puna-valkoinen joulu
Piparminttutangot

Punainen joulukranssi

Muhkea punainen kranssi syntyy serveteistä. Tarvitset punaisia servettejä paketillisen. Näitä ostaessasi ole tarkkana että servetti on läpi värjätty. Servetistä tulee puolikas pompom, joten on hyvin tärkeää ettei servetti ole värjätty vain toiselta puolelta.

Tarvitset punaisia servettejä, lankaa, sakset, kuumaliimaa ja kranssipohjan. Aloita tekemällä pompomit.  Leikaa servetti neljään osaan. Pinoa osat päällekäin. Taittele servetti haitarin malliin ja kiinnitä keskeltä langalla. Vedä servetin osia keskelle yksitellen, jolloin syntyy puolikas pompom. Asettele ja liimaa pompomit ensin kranssin ulkohalkasijalla ja jatka siitä päälliosaan ja keskelle. Laita taulukoukku taakse. Huom! Tämä kranssi sopii vain sisätiloihin.

puna-valkoinen joulu
Punainen joulukranssi

Käpytähdet

Toivottavasti olet kerännyt käpyjä talvivarastoon. Ei hätää jos et ole. Vielä ei ole lumi peittänyt maata, joten voit hyvin käydä kävelyllä ja kerätä pussillisen käpyjä samalla. Tarvitset siis käpyjä, akryylimaalia, kuumaliimaa ja valkoista tai punaista narua. Maalaa viisi käpyä punasiella ja viisi käpyä valkoisella akryylimaalilla. Anna kuivua. Kun maali on kuivunut, asettele kävyt tähden muotoon ja liimaa kuumaliimalla toisiinsa kiinni. Leikkaa ja solmi kiinnitysnaru.

puna-valkoinen joulu
Käpytähdet

Piparminttu kranssi

Niin makea, että tekisi mieli syödä. Tarvitset valkoista ja punaista pahvia, sakset, kuumaliimaa ja styroksisen kranssipohjan. Aseta A4 kokoinen pahvi vaakasuuntaan ja leikkaa noin 1,5cm levyisiä suikaleita pytysuuntaan. Tee suikaleesta rulla. Tee punaisia ja valkoisia rullia runsaaasti. Aloita liimaamalla rullia kranssipohjan ulkokaarelle, jatkaen aina sisähalkaisijalle. Kiinnitä taulukoukku taakse.

puna-valkoinen joulu
Piparminttu kranssi

Puna-valkoinen kukkaruukku

Tarvitset tyhjän 1,5litran juomapullon, punaista akryylimaalia, sakset, rautalankaa ja valmiita paperipalloja (Halkaisija n.1,5cm).Aloita leikkaamalla tyhjästä pullosta sopivan kokoinen ruukku. Korkeus noin 10-15cm. Maalaa punaisella akryylimaalilla. Anna kuivua. Ota rautalankaa ja pujottele paperipallot rautalangan läpi. Jatka näin kunnet palloja on riittävästi. Kokeile mikä määrä on hyvä asettelemalla aina välillä paperinarupötköä pullon ympärille. Kiinnitä rautalankat pästä kiinni pullon ympärille. Asettele kukat tai yrtit ruukkuun.

puna-valkoinen joulu
Puna-valkoinen kukkaruukku

Tonttutytöt

Tarvitset käpyjä, kuumaliimaa, punaista huopaa, mustan tussin, paperipalljoja ja joko pumpulia tai valkoista huopaa. Aloita maalaamalla kävyt valkoisella akryylimaalilla. Anna kuivua. Leikkaa huovasta tontulle lakki ja kkiinitä se kuumaliimalla. Liimaa kuumaliimalla paperipallo kiinni käpyyn. Tee joko pumpulista tai huovasta tontulle hiukset. Liimaa kuumaliimalla kiinni. Kiinnitä tonttulakki. Tee tonttutytölle silmät. Voit halutessasi tehdä tonttulakin päähän kiinnitysnarun ja asettaa tontun esim. kuuseen kiinni. Itse ajattelin käyttää näitä koristeeksi joukukukka asetelmiin, joita vien ystäville ja tutuille jouluna lahjaksi.

puna-valkoinen joulu
Tonttutytöt

Onko se joulupukki?

Joulupukki kranssi on helppo ja hauska valmistaa. Tarvitset styroksisen kranssipohjan, valkoista villalankaa ja tonttulakin. Leikkaa villalangasta noin 40cm pätkiä neljä ja kiepauta kiinni kranssipohjaan. Näin saat joulupukille tehtyä parran. Tee näin puolikkaaseen kranssipohjaa. Aseta tonttulakki ja lisää taulukoukku.

puna-valkoinen joulu
Joulupukki

Puna-valkoinen joulukranssi

Tarvitset styroksisen kranssipohjan, punaista huopaa, sakset,valkoista villalankaa, kuumaliimaa ja pallokoristeita. Aloita kieputtamalla villalankaa kranssipohjan ympärille.Jatka kunnes kranssi on langan peitossa. Leikkaa punaisesta huovasta kuusen malli ja liimaa kuumaliimalla kiinni kranssin oikeaan ala laitaan. Liimaa palloja haluamaasi muotoon. Kiinnitä taulukoukku kranssin taakse.

Puna-valkoinen joulu
Puna-valkoinen joulukranssi

Kuvat: Kaisa Suodenjoki

koti diy sisustus
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *