Halloween askartelua

Halloween askartelua

Halloweeniin ei ole enään pitkä aika. Halloweenia vietetään Lokakuun viimeisenä päivänä 31.10. Ennen juhlaa on kiva saada koti näyttämään hyvältä ja on mukava harrastaa halloween askartelua. Kokosin inspiroivia ideoita alle!

Halloween muki

Tätä askartelua varten tarvitset akryylimaalia, mustan tussin ja kertakäyttömukeja. Maalaa mukeihin mieleisiäsi pohjavärejä. Itse käytin vihreää, violettia, oranssia ja punaista. Oranssista saat kivan kurpitsamaisen mukin aikaiseksi. anna pohja maalin kuivua ja koristele mieleiseksesi.

Pyöreä halloween koriste

Tarvitset kertakäyttölautasen, akryylimaalia ja mustaa pahvia. Maalaa ensin kertakäyttölautasen takaosa keltaisella maalilla ja toinen niin että vaihtelet punaista ja keltaista. Näin saat epätasaisemman lopputuloksen, mikä näyttää enemmän kuulta. Anna kuivia. Piirrä lepakon ja kissan hahmo mustalle pahville ja leikkaa irti. Minulla oli musta pahvi loppu niin maalasin mustalla akryylimaalilla kertakäyttälautasen takaosan ja tein siitä kissan ja lepakot. Liimaa hahmot maalattuun kertakäyttölautaseen.

halloween askarteluahalloween askartelua

Lepakko kranssi

Tarvitset styroksisen kranssi pohjan, mustaa pahvia ja harmaata villalankaa. Kieputa ensin harmaata villalankaa kranssipohjan ympärille. Tee kiinnitys lenkki. Maalaa pieni kertakäyttölautanen keltaisella maalilla. Anna kuivua ja sen jälkeen liimaa kranssin takaosaan kiinni. Piirrä mustalle pahville lepakon kuva ja liimaa kiinni.

halloween askartelua

Nenäliinahaamut ja kranssi

Nämä haamut on helppo tehdä. Tarvitset nenäliinoja, lankaa ja mustan tussin. Avaa yksi nenäliina ja rytistä toinen nenäliina palloksi.

Tee haamulle pää rutistamalla pallo toisen nenäliinan sisään. Kiinnitä narulla ja piirrä silmät.

halloween askartelua

Voit koristella kotiasi yksittäisillä haamuilla tai tehdä haamuista kranssin. Kranssin tekoa varten tarvitset kranssipohjan. Tee kuusi nenäliinahaamua ja liimaa kransiin kiinni. Lisää taulukoukku taakse tai käytä mieleistäsi nauhaa ripustukseen.

Hämähäkki kranssi

Tarvitset kranssi pohjan, mustaa pahvia ja oranssia villalankaa.Kiedo villalankaa kransiinpohjan ympärille. Lisää kiinnitys lanka villalangasta. Leikkaa mustasta pahvista hämähäkin kuvio ja liimaa kranssiin kiinni.

halloween askartelua

Kastanja silmämunat

Tarvitset kastanjoita, valkoista akryyli maalia ja tusseja. Maalaa kastanjat valkoisella akryylimaalilla. Anna kuivua hyvin. Itse maalasin valkoisella kahteen kertaan ja annoin kuivua yön yli, koska kuivuminen oli hidasta. Kun maali on kuivunut, tee tusseilla silmä.

halloween askartelua

Popcorn käsi

Paista popcornit ja laita kertakäyttöhanskan sisään.

Halloween kurpitsa kortti

Tarvitset omenan (valitse) pieni, tusseja ja valkoisen kortti pohjan. Leikkaa omena halki.

Muhkea halloween kranssi

Tarvitset styroksisen kranssipohjan, kuumaliimaa, lankaa ja oransseja ja mustia servettejä. Huomioi ostaessasi servettejä, että servetit on läpivärjättyjä. Aloita leikkaamalla servetti neljään osaan. Pinoa palat päällekäin. Tee haitari ja kiinnitä langalla keskeltä. Vedä osioita keskisuuntaan jolloinka muodostuu puolipyöreä pompom. Liimaa pompomin kiinni kranssipohjaan. aloita reunoilta ja jatka keskelle. Liimaa taulukoukku taakse.

halloween askartelua
Muhkea halloween kranssi

Luuta

Tarvitset akryylimaalia, kepin, kuumaliimaa ja oranssia tai muun väristä lankaa. Aloita maalaamalla keppi mustalla akryylimaalilla. Anna kuivua. Tee luudan pää kietomalla kolmen sormenymärille lankaa. Leikkaa päät auki ja sido keskeltä. Kiinnitä kuumaliimalla keppiin.

Kurpitsa kranssi

Tarvitset styrokskranssipohjan,vihreää huopaa, harmaata villalankaa, oranssia villalankaa ja vihreää piipunrassia. Aloita kieputtamalla harmaata villalankaa styrokspohjan ympärille. Kieputa koko pohja. Tee kurpitsat oranssista villalangasta. Kieputa lankaa kolmen sormen ympärille ja kkiinnitä keskeltä. Avaa lankoja niin että siitä muodostuu ympyrä. Leikkaa vihreästä piipinrassista noin sentin pala ja kiinnitä se kurpitsaan. Leikkaa vihreästä huovasta haluamasi muotoinen rosoinen pala ja liimaa kranssiin kiinni. Kiinnitä kurpitsat. Kiinnitä taulukoukku.

halloween askartelua
kurpitsa kranssi

Ötökkä kranssi

Tarvitset kranssipohjan, oranssia villalankaa, mustaa huopaa ja kaksi mustaa piipunrassia. Aloita kieputtamalla villalankaa styrokspohjan ympärille. Jatka kunne sse on täynnä. Leikkaa mustasta huovasta lehdenmallisia paloja ja asettele ne noin puolikkaaseen kranssiin. Liimaa kiinni. Tee piipunrassista köynnös. Pidä kahta sormea piipunrassin välissä ja kiepauta kiinni. Liimaa piipun rassi kiinni. Kiinnitä silmät. Kiinitä taulukoukku.

Mukavaa Halloween askartelua!

Kuvat:Kaisa Suodenjoki

koti diy
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *