Halloween askartelut

Halloween askartelut

Halloween askartelut kotiisi ennen juhlaa luo kivan tunnelman jo etukäteen. Karkki vai kepponen lausahduksia voi kuulla lasten suusta kun kodissa lymyää hämähäkkejä ja muita ötököitä. Unohtamatta kauhujen linnaa. Hypätkäämme siis kauhujen maailmaan ja aloitetaan askartelemalla kohti suurta juhlaa!

Tarvikeet

-sakset

-mustaa pahvia

-6 vessapaperirullaa

-yhden talouspaperirullan

-akryylimaaleja

-kananmunakotelon

-silmiä

-erivärisiä piipunstrasseja

-kolme pientä kertakäyttölautanen

-Tyhjä pakkaus esim. muropaketti

-kaksi jäätelötikkua

Kauhujen Linna

halloween askartelut
Kauhujen linna

Kauhujen linna on kaiken kauheuden pesä. Siellä asuu mitä ihmeellisimpiä ötököitä. Aloitetaan kauhujenlinnan rakentaminen vessapaperirullista. Tarvitset 6 pientä vessapaperirullaa ja yhden talouspaperirullan. Maalaa kaikki mustalla maalilla. Maalaa kolme kertakäyttölautasta mustalla maalilla. Anna kuivua. Kuivumisen jälkeen leikkaa pienistä kertakäyttölautasista viivoja myöden reunat pois. Näin saat kolme pyöreää palaa. Kaksi näistä menee lattiaksi ja yhdestä tulee tornin katto. Leikkaa tornin katto siten, että teet saksilla viillon kekihalkaisijalle. Asettele pahvi kartion malliin. Liimaa se talouspaperirullan päälle. Ota kaksi maalattua vessapaperinrullaa. Tee niihin saksilla muurin kolot. Leikkaa noin neliön mallisia paljoja pois. Liimaa toisiinsa kiinni.

Asettele neljä vessapaperinrullaa vierekkäin ja liimaa toisiinsa kiinni.Liimaa myös kaksi pyöreää palaa katoiksi. Tämän jälkeen yhdistä kaksi isoa palaa toisiinsa. Koristele lopuksi mielesi mukaan. tee ikkunoita ja köynnöksiä yms.

Hämähäkit

Leikkaa kananmunakennosta yksitellen kennot toisistaan irti. Tästä saat hämähäkin vartalon. Maalaa ruskealla värillä yksi kenno. Ruskean värin saat kun sekoitat punaista, sinistä ja keltaista sekaisin. Anna kuivua. Kuivimisen jälkeen leikkaa mustasta piipunstrassista kuusi jalkaa hämähäkille. Lisää silmät. Tee niin monta hämähäkkiä kuin haluat.

halloween askartelut
Hämähäkit

Ötökät

Tee vartalo samoin kuin yllä eli leikkaa kananmunakennosta kennot yksitellen erilleen. Maalaa haluamallasi värillä ötököille vastalo. Anna kuivua. Lisää ötököille silmät tai vain yksi silmä. Tee erivärisistä piipunstrasseista jalat. Laita ötkät kuljeskelemaan linnan pihoille.

Halloween askartelut
ötökät
halloween askartelut
ötökät

R.I.P Boxi

Vainajien uskottiin liikkuvan halloweenina joten oman kodin koristeeksi sopii hyvin R.I.P Boxi. Lyhenne R.I.P tulee englannin kielen sanoista rest in peace mikä tarkoittaa suomeksi lepää rauhassa. Tämä on myös päivä jolloin usein muistellaan keskuudestamme jo poistuneita läheisiä ja käymme haudoilla. Aloita boxin tekeminen maalaamalla iso paperi joka menee boxin ympäri ruskealla ja mustalla akryylimaalilla. Maalaa niin että värit ovat sikinsokin. Anna kuivua. Taittele maalattu paperi boxin ympärille ja liimaa tai teippaa kiinni.Kirjoita boxin päälle kirjaimet R.I.P ja vielä risti kahdesta jäätelötikusta. Maalaa risti. Halloween askartelut ovat valmiita!

halloween askartelu
R.I.P boxi

Lisää ideoita värikuulan blogissa!

Kuvat:Kaisa Suodenjoki

koti diy lapset
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *