Joulu askartelua-aikuiseen makuun

Jouluaskartelua-aikuiseen makuun

Jouluaskartelua glögin ääreessä Lokakuussa? Voi kyllä. Me jotka haluamme fiilistellä joulua jo varhain etukäteen, nautimme kun saamme rauhassa luoda joulutunnelmaa kotiimme. Tämän kertaiset ohjeet ovat aikuisille suunnattuja joulukranssi ohjeita. Haluammehan jo aikaisin toivottaa joulun tervetulleeksi jo kotiovellamme. Näitä ihanuuksia ei sovi kuitenkaan laittaa ulos, joten ne sopivat parhaiten kerrostalon ulko-oveen tai oma-kotitalon sisätiloihin, materiaalinsa vuoksi.

Kaunis ruskeahko Kranssi

Tämä kaunokainen on helppo valmistaa, tosin tarvitset aikaa mutta saat sormille jumppaa.

Tarvikkeet

-Styroksinen kranssipohja

-Neljä eriväristä A4 kartongia, valitse kaksi ruskean sävyistä ja valkoinen ja musta

-Sakset

-Kuumaliimaa

Aseta kartonki vaakasuuntaan. Leikkaa pystysuuntaan noin 1cm levyisiä sukaleita- Tee näin jokaiselle kartongille. Saat ison kasan suikaleita. Rullaa suikaleet yksitellen kiinteälle rullalle. Tämä on mukavaa puuhaa vaikka televisiota katsellessa. Kiinnitä rullat kranssipohjaan. Lisää taulukoukku taakse.

joulu askartelua
Ruskeahko kranssi

Helppo kartongi kranssi

Heille jotka rakastavat punaista joulua. Meillä jokaisellahan on oma käsityksemme, mikä on oikea väri jouluun. Yleisin niistä väreistä, joka liitetään jouluun on punainen.

Tarvikkeet

-Kertakäyttölautanen

-Punaista ja ruskeaa pahvia

-Yhden vessapaperirullan

-Sakset

-Liimaa

Aloita leikkaamalla kertakäyttölautasesta pyöreä osa keskeltä pois. Näin saat kehikon kranssille. Leikaaa punaisesta ja ruskeasta kartongista noin 1,5cm levyisiä suikaleita. Aloita kiinnitämään suikaleita kranssipohjan ympärille vaihdelle vuorotellen värejä. Jatka niin kauan kun kraanssipohja on täynnä.

Tee keskustan tähti vessapaperirullasta leikkaamalla se 6 osaan. Liimaa keskeltä kiinni. Liimaa tähti tähden päistä kranssipohjan keskiosaan. Leikkaa punaisiin ja ruskeisiin suikaleisiin päihin kolmionmallinen osa pois. Laita taulukoukku taakse.

joulu askartelua
Joulu kranssi

Valkoinen nenäliina kranssi

En varmasti ole ensimmäinen enkä viimeinen joka tätä ohjetta jakaa, mutta koska kranssista tulee ajaton ja kaunis on se myös kiva tehdä omaan kotiin.

Tarvikkeet

-Kranssipohja

-valkoisia nenäliinoja

-Lankaa

-Sakset

Aloita avaamalla nenäliina. Saat neljä neliön muotoista palaa. Leikkaa irti toisistaan ja asettele päällekäin. Taittele nenäliina alle 1cm osioissa haitariksi. Kiinnitä langalla keskeltä. Avaa taitokskset kekisuuntaan vetämällä molemmin puolin. Näin saat kauniin ”kukan”. Asettele valmiit kukat ensin kranssin ulkoreunuksille ja liimaa kiinni. Jatka päälliosaan ja lopuksi keskelle. Lisää taulukoukku taakse.

joulu askartelua
Valkoinen kranssi

Pinkki joulukranssi

Tämä on tehty valmiiseen kranssi pohjaan jossa on rautalankapohja ja jo valmiiksi kiedottua koristenauhaa. Liimaa kuumaliimapyssyllä joulupalloja haluamasi mukaan ja lisää sydämmenmuotoisia paperikoristeita. Vähän erilainen vaihtoehto.

jouluaskartelua
Pinkki joulukranssi

 

Kaksi kertaa hopeinen joulukranssi

Kiedo kranssipohjan ympärille hopeista silkkinauhaa. Kiinnitä kuumaliimalla päistä. Kiedo hopeista pallonauhaa silkkinauhan päälle. Kiinnitä kuumaliimalla. Tee koristelut haluamallasi tavalla.

Hopeinen joulukranssi valoilla

 

Tässä on käytetty pohjana valmista rautakehikkokranssi jossa on joulunauhaa seassa. Liimaa palloja kuumaliimalla haluamasi mukaan. Laita joukkoon valot ja kiinnitä patterikotelo kuumaliimalla kranssin taakse. Tunnelmallista.

Kuvat: Kaisa Suodenjoki

koti diy
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *