Kukkakaali-perunamuusi
Jo pitkään olen suunnitellut että tekisin kukkakaalista muusia. Kukkakaali on yksi lempiherkuistani, mutta aika usein se on syöty jossain muussa muodossa ennen kuin olen ehtinyt muusia suunnitella. Sunnuntaina kuitenkin päätin että teen sitä lihamurekkeen kaveriksi.
Käytin siihen myös perunaa näin ensimmäisellä kerralla, ehkä noin puolet molempia.
Muusasin ne tupperin survimella tavalliseen tapaan, otettuani ensin keitinliemen talteen. Nopeasti huomasin että kukkakaali tekee massasta huomattavasti vetelämpää kuin pelkästä perunasta tehty vastaava. Yleensä lorautan jossain vaiheessa keitinvettä hieman sekaan jotta saan tasaisempaa sosetta, nyt ei tarvinnut, eikä maitoakaan tarvinnut lisätä kuin pikkuloraus muodon vuoksi. Ennen maidon lisäämistä laitan myös hieman juoksevaa margariinia ja vatkaan muusin käsivispilällä tasaiseksi.
Valmis muusi ja lihamureke. Erittäin maukasta perusruokaa. :)