Meat District Porvoo
Perjantaina osastomme virkistäytyi Porvoossa. Päivän muusta ohjelmasta voit lukea täältä. Ravintola jossa meillä oli ruokailu tilattuna on nimeltään Meat District.
Meille tarjoiltiin neljän ruokalajin yllätysmenu. Yleensähän tämä ravintola on auki vain iltaisin, mutta koska meitä oli kohtuullisen kokoinen porukka, se oli poikkeusaikaan avoinna vain meille.
Siellä tehdään kaikki itse, aivan alusta alkaen. Tässä on kylmäkaapissa erilaisia lihoja valmistumassa. Myös viiniä tarjoiltiin. Uskalsin ottaa kun kuitenkin oli niin monta tuntia ennen kuin auton rattiin oli tarvis hypätä.
Aterimet löytyivät hauskasti laatikosta pöydän alta jokaisen kohdalta.
Alkupalaksi oli läheiseltä tilalta tuodun ranskalaiskarjan tartar lihaa kera pikkelöityjen sienien. Se oli niin herkullista että meni parempiin suihin ja kuvan ottaminen unohtui. En tarkkaan muista mitä kaikkea siinä oli, mutta täytyy sanoa että joka ikinen ruokalaji vei kielen mennessään. Itse tehtyä spelttileipää ja vatkattua ja paistettua voita oli aivan ensimmäisenä. Siitäkään en muistanut kuvaa ottaa. Se voi oli tehty jotenkin niin että voista oli hera eroteltu ja paistettu eli tehty ns. ruskeaa voita. Tätä oli sitten lisätty voihin ja vatkattu kuohkeaksi. Taivaallisen hyvää.
Seuraava ruokalaji oli peuran jauhelihasta tehty pihvi, päällä ihania puolukoita sekä perunapyreetä. Aah, mikä makuelämys.
Sitten oli häränfilettä ja sen kanssa oli tuota papulisäketta ja punasipulia, jokin cremefraiche juttu ja vielä yksi lisäke josta siitäkään ei näytä olevan kuvaa. Eihän näitä ehtinyt kuvata kun heti vaan maisteltiin ja syötiin.
Pääruokien jälkeen piti olla vielä jälkkäri ja jälkkärin jälkkäri. Nyt vain kävi niin että aika loppui kesken, bussin lähtö lähestyi, joten tuo jälkkäri piti soveltaa. Tuossa creme brulee, tuollainen rapea pipari, sitruunatahnaa, lakritsatahnaa sekä itse tehtyä jäätelöä. Voitte arvata reaktiomme.
En ole koskaan syönyt näin hyvää ruokaa. Keittiö oli välittömästi läheisyydessä ja näimme osittain ruoan valmistusta. Kokit myös auliisti kertoivat ruoan valmistuksesta ja muutenkin juttelimme kaikesta tähän ravintolaan liittyvästä. Erittäin hauskaa. Suosittelen varaamaan pöydän etukäteen.