Taatelisuklaakakku
Tämän kakun ohjeen sain työkaveriltani jokunen vuosi sitten. Tein sen silloin tuomisiksi veljelleni koska menimme sinne viettämään joulua ja sisareni perhe tuli myös. Kakku oli menestys, yksi pala piti piilottaa jotta sisareni mies pääsi edes maistamaan, koska kakku hävisi lautaselta alta aikayksikön. Mies oli siis saunassa siihen aikaan kun kakkua alettiin syömään.
Koska menemme nytkin veljeni luo, päätin leipoa jälleen tämän kakun. Viikunapiimäkakun leivoin jo viikko sitten ja pakastin, eilen otin sen sulamaan.
Taatelisuklaakakun teko alkaa taateleiden keittämisestä. Ne keitetään omenamehussa pehmeiksi ja sen jälkeen soseutetaan. Tai ainkin minä tein niin. Ohjeessahan tätä ei suoraan sanota, mutta minä en jaksanut taateleita pilkkoa vaan keitin ne sellaisenaan, mutta hyvin sauvasekoitin toimi.
Tähän seokseen lisätään sokerit ja voi (minä käytin laktoositonta margariinia) ja annetaan jäähtyä.
Tässä kuvassa ei taida tosin olla vasta kuin taatelit.
Seoksen jäähtyessä paloittelin suklaan.
Sekä annostelin muut kuivat aineet kulhoon, josta unohdin ottaa kuvan. Vaniljasokerikin olisi tietysti pitänyt laittaa muiden sokereiden kanssa, mutta se meni nyt kuivien aineiden kanssa. Haitannooko tuo mittään.
Jäähtyneeseen taateli-sokeri-voi/margariini seokseen vatkataan munat ja sitten lisätän kuivat aineet. Taikina kaadetaan n. 2 litran vetoiseen vuokaan ja paistetaan uunissa n. 50 minuuttia.
Tadaa, kakku on siinä. Ja sitten ohje kaikille halukkaille.
1 pkt (250 g) taateleita
3 dl omenamehua
200 g voita
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria
2 munaa
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
100 g tummaa suklaata
Keitä taatelit omenamehussa pehmeiksi. Lisää voi ja sokerit. Anna jäähtyä. Vatkaa munat (vatkaimella) sekaan. Lisää kuivat aineet. Rouhi suklaa joukkoon. Paista 175 asteessa 50 minuuttia. Kakusta tulee reilunkokoinen.
Poistun tästä koneen äärestä tänään iltapäivällä ja palaan tapanina. Oikein ihanaa joulunaikaa kaikille lukijoille. :)