Valkosuklaajuustokakku keksireunoilla

Meillä on aina torstaisin käsityökerho. Se toimii tässä ihan vieressä, nuorisotiloissa ja kuuluu tavallaan kaupunginosatoimikunnan toimintaan. Olemme tyttären kanssa käyneet siellä jo useamman vuoden ja sieltä on löytynyt koko joukko uusia tuttavuuksia ja ystäviä. Porukassa olemme jännittäneet työtilannettani ja nyt kun se vakinainen virkani varmistui ajattelin juhlistaa sitä tarjoamalla kerhossa jotain hyvää. Sopivasti minulla olikin tällä viikolla torstai ja perjantai lomaa, niin oli aikaa loihtia jotakin.

Facebookissa osui silmiini video tämän juustokakun valmistamisesta ja pitihän se resepti kaivaa esille linkin takaa.

IMG_0996.JPG

En ole koskaan aikaisemmin tehnyt minkäänlaista juustokakkua, joten hieman hirvitti aloittaa, mutta onneksi tähän ei tarvittu liivatetta. Sen käyttäminen on minulle jonkunlainen peikko, se on niin vierasta ja jollakin tavalla jopa pelottavaa, että on jäänyt väliin.

Muutamana iltana töiden jälkeen ja jo edellisenä viikonloppuna hankin tarvikkeet tähän kakkuun. Kakun teko aloitetaan pohjasta. Irtopohjavuoan pohja peitetään leivinpaperilla.

IMG_0995.JPG

Kaurakeksit muruiksi ja voi sulatetaan.

IMG_0997.JPG

IMG_0998.JPG

IMG_0999.JPG

Keksimurut ja sulatettu voi sekoitetaan ja seos painellaan vuoan pohjalle. Sitten jääkaappiin kovettumaan.Kakun tulee hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia, mutta mielellään yön yli. Edellisenä iltana minulla ei ollut mahdollisuutta tehdä tätä kakkua, mutta alkuperäinen suunnitelma oli saada se jääkaappiin hyytymään torstaina ennen suuhygienistin aikaani. Nämä hammashoidot ym. on sijoitettava vapaapäiville, koska virka-aikana en ole lähelläkään kotikuntaa. Huomasin kuitenkin pohjan tehtyäni, että aikaa jäi lopulta liian vähän, enkä halunnut ottaa riskiä että homma epäonnistuu ajanpuutteen takia.

Sain vinkkejä töissä että sulatettu suklaa tulee jäähdyttää kunnolla ennen sekoittamista tuorejuusto-kermavaahtoseokseen, näin ajattelin itsekin. Minulla ei kuitenkaan ollut mitään näkemystä siitä, kuinka kauan tuo jäähtyminen kestäisi. Se ei kuitenkaan kuulemma kovin pian jähmety ihan kovaksi. Niinpä agitoin tyttären avuksi tähän hommaan. Hän sulatti suklaan sillä välin kun olin poissa ja hämmenteli ja vahti sitä sekä aloitti kermavaahdon vatkaamisen kun olin lähdössä kotiin.

Niinpä kaikki olikin lähes täydellisen valmista kun saavuin kotiin jatkamaan kakun tekemistä. Tuorejuusto siis notkistettiin ja siihen sekoitin kermavaahdon sekä jäähtyneen sulan suklaan.

IMG_1002.JPG

IMG_1001.JPG

IMG_1003.JPG

IMG_1005.JPG

IMG_1006.JPG

Olin unohtaa tomusokerin matkasta, mutta onneksi muistin sen ennen kuin kaadoin täytteen vuokaan ja sain sekoitettua sen viimeisenä mukaan täytteeseen. Täytteen levitin vuokaan ja sitten vain vuoka jääkaappiin hyytymään. Tässä vaiheessa oli puolipäivä, joten n. kuusi tuntia jäi aikaa hyytymiseen.

Vähän ennen kerhoon lähtöä otin kakun jääkaapista ja mietin pääni puhki ideoita mikä tekniikka olisi hyvä sen irroittamiseen vuoasta. Herra Google antoi muutamia neuvoja ja niitä yhdistelemällä päätin kokeilla. Kakun pinnan olisin ehkä voinut yrittää taiteilla hieman sileämmäksi ennen hyytymistä, mutta laitetaan tämä kokemattomuuden piikkiin. Kovin kaunishan kausta ei siis tullut kun vertaa näitä täydellisen sileitä peilipintaisia juustokakkuja joita näkee joka puolella nettiä ja täälläkin.

IMG_1008.JPG

Tässä kakku on menossa hyytymään.

IMG_1009.JPG

IMG_1010.JPG

IMG_1011.JPG

IMG_1012.JPG

Yllättävän matala kakusta tuli vaikka minulla oli kyllä aineet aivan ohjeen mukaan, keksitkin jopa punnitsin. Ohjeen kuvassa kakku on kyllä huomattavasti korkeampi koska keksit reunalla ovat pystyasennossa. Minä laitoin ne vaakaan, koska muuten olisi ollut hassun näköinen.

Muokkaus: Tarkemmin katsoen, vaaka-asennossahan nuo näyttävät olevan tuossa kuvassakin, taisi olla siinä videossa missä ne aseteltiin pystyyn.

Koristelin vain marjoilla, en laittanut mitään suklaamuruja kuten ohjeen kuvassa näkyy olevan. Ainakin luulen niitten olevan valkosuklaamuruja, mutta ohjeessa ei mainittu näistä mitään. 

Kerhossa maistelimme kakkua ja se tuli syötyä kyllä viimeistä murua myöten. Pohjan keksit olisi ehkä pitänyt hakata pienemmäki muruksi jotta voi olisi imeytynyt paremmin, pohja oli hieman ”irtonaista”, mutta sitä pidettiin kerhossa vain hyvänä asiana ettei pohja ole liian kova ja tiivis. Kakku maistui kyllä todella hyvältä, vaikkei se niin kaunis olekaan.

Valitettavasti kakusta ei tullut äsysin laktoositon, koska valkosuklaa ei ole laktoositonta, eivätkä keksit myöskään.

Tässä resepti:

Pohja:

175 g Jyväshyvä kaurakeksiä muruina

50 g voita

Täyte:

400 g maustamaton tuorejuustoa

1 dl tomusokeria

2 dl kuohukermaa

200 g Fazerin valkoista leivontasuklaata

Tee näin:

Sekoita sulatettu voi ja keksimurut. Pinnoita leivinpaperi irtopohjavuoan (20-24 cm) pohjalle ja painele seos vuokaan. Laita jääkaappiin kovettumaan.

Rouhi suklaa ja sulata se mikrossa tai vesihauteessa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto ja sekoita tomusokeri, sulatettu suklaa sekä kermavaahto. Kaada täyte kakkuvuokaan ja anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mieluiten yön yli.

Asettele hyytyneen kakaun reunoilla keksit ja koristele kakun pinta esim. marjoilla.

Vinkki: Jos käytät pakastemarjoja, niin valmista hyytelösokerista marjojen päälle kiille.

koti ruoka-ja-juoma diy
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.