Varaslähtö Vappuun
Viikko sitten tein simaa. Yleensä teen simaa aivan perinteisesti ilman mitään ohjetta, mutta tällä kertaa hieman erilaista ja ohjeen kera. Juttuni tummasta appelsiinisimasta voit lukea tuosta linkistä.
Jo perjantaina maistoimme ensimmäisestä pullosta. Se sihahti kivasti avattaessa kuten kuuluukin ja maistui ihan simalle. Mitään kovin erikoista uutta makua en siitä löytänyt. Se oli kuitenkin oikein hyvää. Lauantaina avasimme toisen pullon, joka ei sihahtanutkaan ollenkaan. Simassa oli silti poreita, mutta varmaankin vähemmän kuin ensimmäisessä pullossa. Sima myös maistui hieman erilaiselle. Ainoa keksimäni syy tälle erolle on se, että minulla oli sima kahdessa eri astiassa ja pulloihin on ehkä tullut kahta eri versiota vaikka yritin tosi tasapuolisesti jakaa aineet kahteen eri sankkoon.
Minä syön munkkeja aika harvoin enkä tee niitä koskaan itse. Tämä sulatettava ja lämmitettävä vadelmasydän munkki on siis täydellinen tarpeisiimme. Ota pussista haluamasi määrä munkkeja, sulata ne mikrossa lämpimäksi ja sokeroi. Aikaa menee ehkä 5 minuuttia.
Tadaa, valmista on. Kuuluuvatko sima ja munkit teidän vappuun?