Broileriruokia

Meillä sunnuntait ovat jälleen ruoanlaittopäiviä. Viikolla ei ehdi kovin paljon tehdä ruokaa koska minulla on niin pitkä työmatka, ei sitä sitten jaksa eikä ehdi. Lauantaina etsittiin reseptejä joita haluttaisiin tehdä ja aika moneen tuli broileria, sitä siis ostettiin useampi pakkaus. Ensin meinasi laiskuus iskeä ettei tehdäkään ruokaa sunnuntaina, kun kotona kuitenkin oli vähän tähteitä, mutta innostuttiin sitten kuitenkin illemmalla. 

Broileriminestronekeitto on sellainen jota olen tehnyt monta kertaa aiemminkin. Netistä olen reseptin tulostanut ja mappiin tallettanut. Näin se menee:

250 g maustamattomia broilerin filesuikaleita

1 sipuli

1 rkl öljyä

0,5 tl suolaa

mustapippuria

8 dl vettä

1 kasvisliemikuutio

1,5 dl tummaa makaronia

1ps (250 g) kasvissuikaleita (pakaste)

0,5 ps (150 g) ohuita vihreitä papuja (pakaste) (minä en ole laittanut papuja vaan kaksi pussia juuressuikaleita)

1 tlk (390 g) valkosipulitomaattimurskaa (minä olen käyttänyt yrttimaustettua ja määräkin on ollut hieman pienempi)

1 dl vettä

1-2 tl pizzamaustetta

tuoretta basilikaa tai persiljaa

Ruskista broilerit rasvassa. Lisää pannulle suikaloitu tai hienonnettu sipuli kuullottumaan. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kuumenna vesi ja liemikuutio kiehuvaksi. Lisää makaronit ja keitä n. 5 minuuttia.

Lisää kasvissuikaleet, pavut ja broilerit. Kuumenna kiehuvaksi ja jatka keittämistä n. 5 minuuttia.

Kaada tomaattimurska keittoon. Huuhdo tölkki vedellä ja kaada kattilaan.  Mausta pizzamausteella.

Anna keiton hautua vielä n. 5 minuuttia. Viimeistele basilikalla tai persiljalla.

IMG_0036.JPG

Oikealla broileriminestronekeitto ja vasemmalla tomaattinen broileripasta, joka onkin uusi tuttavuus.

300 g pennepastaa

1 pkt tomaattimarinoituja broilerin filesuikaleita. Prismasta en tomaattimarinoituja suikaleita löytänyt, joten marinoin itse. Kaadoin astiaan vähän öljyä, puristin sekaan tomaattipyrettä ja lorautin vähän soijakastiketta. Sekoitin ja lisäsin suikaleet marinoitumaan. Niiden marinoituessa teimme sitä broileriminestronekeittoa.

1 sipuli

1 rkl öljyä

1 tlk (390 g) yrttitomaattimurskaa

0,5 tl sokeria

0,5 rs (á 200 g) Viola paahdettu chili tuorejuustoa (luin tämän ohjeen kahdesti aika huonosti, ensinnäkin ostimme paprika-chili tuorejuustoa, eikä paahdettu chili, toiseksi laitoin kastikkeeseen koko rasian ja vasta tätä ohjetta tehdessä huomasin että sehän olisikin ollut vain puoli rasiaa. Piti oikein maistaa tuota ruokaa ja hyvältä maistui, vaikka olikin määrät pyllyllään.)

Pinnalle tuoretta persiljaa tai basilikaa

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Hienonna sipuli. Ruskista broilerit ja siirrä ne lautaselle. Kuullota sipulit. Lisää broilerit pannulle. Kaada joukkoon tomaattimurska ja anna hautua miedolla lämmöllä pari minuuttia. Lisää sokeri ja tuorejuusto nokareina. Kuumenna, mutta älä enää keitä. Koristele persiljalla tai basilikalla. Sekoita kastike pastan joukkoon tai tarjoa se erikseen.

Kuvissa ei näy ruokien pinnalla persiljaa eikä mitään muutakaan koristetta, en niin välitä niistä, enkä varsinkaan persiljasta, vaikka se niin terveellistä olisikin.

Koti Ruoka ja juoma DIY
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.