Intialainen broilericurry
Kansainväliset reseptit ovat pitkään olleet minulle ns. mukavuusalueen ulkopuolella. Siihen tuli muutos taannoin kun tyttäreni keksi että meidän pitää antaa toisillemme tehtävät ruoanlaittoon. Minä sain silloin thaimaalaisen ruoan, siitä kirjoitus toisella kertaa, nyt kerron reseptistä joka löytyi niinkin läheltä kuin Yhteishyvän Ruoka-lehdestä. Lehti on vanha mutta kerran kaiketi niitä järjestellessämme, löysimme joitakin kiinnostavia. Tämä intialainen broilericurry löytyi yhdestä vuosien takaisesta lehdestä.
Siihen tarvitaan sipulia, valkosipulia, broileria, tomaattimurskaa, tuoretta inkivääriä sekä mausteita. Me jätimme tällä kertaa valkosipulin pois sekä myös tuoreen inkiväärin, koska en ole sen vannoutnut ystävä. Ehkä pitäisi joskus kokeilla myös sen sisällyttämisen tähän ruokaan.
Aloitin pilkkomalla sipulit pieneksi. Sitten pannu kuumentumaan, öljyä ja mausteet (garam masala ja kurkuma) paistumaan hetkeksi. Sitten sipulit kuullottumaan.
Ja näin kauniin väristä siitä tulee. Garam masala on yksi lempimausteistani, siinä on mm. kardemummaa, jota rakastan.
Tämän jälkeen paistettiin broilerisuikaleet.
Ja lisättiin tomaattimurska sekä mausteeksi suolaa ja sokeria.
Kastikkeen annettiin hautua n. 15 minuuttia. Lisäksi keitimme riisiä. Reseptissä on lisäkkeenä kookosriisi, mutta sitä emme ole kokeilleet. Tässä vielä resepti kastikkeelle.
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl öljyä
1 rkl garam masala mausteseosta
1 tl kurkumaa
pala tuoretta inkivääriä
400 g maustamattomia broilerin filesuikaleita
1 prk (400 g) tomaattimurskaa
0,5 tl suolaa
1 rkl sokeria
Hienonna sopuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy paistokasarissa ja kuullota sipuleita, mausteseosta ja kurkumaa hetken aikaa sekoitellen. Raasta pannulle inkivääri. Lisää broilerisuikaleet kahdessa erässä ruskistaen. Näin pannu ei jäähdy eikä lihasneste valu pois tehden broilerista kuivaa. Lisää joukkoon tomaattimurska ja mausta kastike suolalla ja sokerilla. Anna kastikkeen saostua miedolla lämmöllä sekoittaen n. 15 minuuttia.
Tämä on hyvää ja maukasta, mutta ei liian tulista meille mietoihin makuihin tottuneille.