Kasvis-uunimakkaravuoka
Me tehdään yleensä viikonloppuisin ruokaa vähän enemmän, seuraavan viikon tarpeisiin. Lauantaina kävin yksin kaupassa kun tytär oli ystävänsä synttärijuhlissa. Minulla ei ollut suurempia ajatuksia mitä ruokaa tehtäisiin, ostin lenkkimakkaran ihan sitä varten jos tulisi tehtyä keitto. Aikaisemmin olin ostanut kesäkurpitsan, kun olin kuullut että sillä voi kivasti korvata makaronia ja saada hieman kevyempää ruokaa.
Sunnuntaina etsin sitten netistä kesäkurpitsareseptejä ja löysin aika monia, mutta päätin toteuttaa tuon kasvis-uunimakkaravuoan.
Siihen tarvittiin sipulia, paprikaa, kesäkurpitsaa, lenkkimakkaraa, tomaattia ja leppäsavujuustoa.
Sipulit ja paprikasuikaleet kuullotettiin pannussa. Sillä aikaa kesäkurpitsat ja makkarat viipaloitiin. Myös juusto viipaloitiin höylällä.
Kuullotetut sipulit ja paprikat kaadettiin laakean vuoan pohjalle.
Tämän seoksen päälle ladottiin limittäin kesäkurpitsa-, makkara- ja juustoviipaleita. Päällimmäiseksi viipaloidut tomaatit ja niiden päälle loput juustoviipaleet.
Mausteeksi suolaa, mustapippuria ja oreganoa. En jaksanut etsiä oreganoa, joten se jäi pois. Vuoka 225 asteiseen uuniin puoleksi tunniksi.
Tuli maukkaan näköistä ja myös makuista. Maistoin sitä vasta maanantaina töiden jälkeen, tuli oikein hyvää.