Kasvis-uunimakkaravuoka

Me tehdään yleensä viikonloppuisin ruokaa vähän enemmän, seuraavan viikon tarpeisiin. Lauantaina kävin yksin kaupassa kun tytär oli ystävänsä synttärijuhlissa. Minulla ei ollut suurempia ajatuksia mitä ruokaa tehtäisiin, ostin lenkkimakkaran ihan sitä varten jos tulisi tehtyä keitto. Aikaisemmin olin ostanut kesäkurpitsan, kun olin kuullut että sillä voi kivasti korvata makaronia ja saada hieman kevyempää ruokaa.

Sunnuntaina etsin sitten netistä kesäkurpitsareseptejä ja löysin aika monia, mutta päätin toteuttaa tuon kasvis-uunimakkaravuoan.

IMG_0707.JPG

IMG_0704.JPG

IMG_0705.JPG

IMG_0706.JPG

IMG_0708.JPG

IMG_0709.JPG

Siihen tarvittiin sipulia, paprikaa, kesäkurpitsaa, lenkkimakkaraa, tomaattia ja leppäsavujuustoa.

Sipulit ja paprikasuikaleet kuullotettiin pannussa. Sillä aikaa kesäkurpitsat ja makkarat viipaloitiin. Myös juusto viipaloitiin höylällä.

Kuullotetut sipulit ja paprikat kaadettiin laakean vuoan pohjalle.

IMG_0711.JPG

Tämän seoksen päälle ladottiin limittäin kesäkurpitsa-, makkara- ja juustoviipaleita. Päällimmäiseksi viipaloidut tomaatit ja niiden päälle loput juustoviipaleet.

IMG_0713.JPG

IMG_0714.JPG

Mausteeksi suolaa, mustapippuria ja oreganoa. En jaksanut etsiä oreganoa, joten se jäi pois. Vuoka 225 asteiseen uuniin puoleksi tunniksi.

IMG_0715.JPG

IMG_0716.JPG

Tuli maukkaan näköistä ja myös makuista. Maistoin sitä vasta maanantaina töiden jälkeen, tuli oikein hyvää.

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.