Lauantain pikalounas

Lauantaiaamu, tai yleensäkin viikonloppuaamut ovat meille sellaisia hitaita laiskotteluaamuja. Annan tyttären nukkua pitkään, enkä itsekään pomppaa ylös ihan aamuvarhaisella. Joskus toki herään vaikkapa kahdeksan maissa, kuten tänään sunnuntaina kun tätä kirjoitan. Eilen lauantaina kuitenkin nukkua posotin yhdeksään.

Tämä aamujen hitaus aiheuttaa sen, että aamupala tulee yleensä syötyä suhteellisen myöhään. Lauantaina kuitenkin täytyy mennä ruokakauppaan, koska kaapit ammottavat tyhjyyttään viikon jäljiltä. Monesti kauppaan lähtö menee puolille päivin ja ylikin ja silloin on vaara että kaupungilla ollessa tulee kesken kaiken nälkä. Kotona pitäisi vielä laittaa se ruoka ja saatamme ajautua syömään lounaan ulkona. Toki se on mukavaa vaihtelua ja joskus teemmekin niin, mutta kovin usein en halua toimia näin, koska se käy kukkaron päälle.

Tänä lauantaina kuitenkin keksin nopean lounaan jonka pystyi valmistamaan ennen kaupoille lähtöä. Pakasteessa sattui olemaan paketti kypsiä broilerin fileeviipaleita ja keksin että niistä tehdään munakas. Jääkaapista löytyi myös erivärisiä paprikoita ja valitsin oranssin väriä tuomaan.

IMG_1171.JPG

Laitoin nämä pannulle paistumaan ja sekoitin silläaikaa munakasmassan.

IMG_1172.JPG

IMG_1173.JPG

IMG_1175.JPG

Munia, maitoa ja vähän suolaa, rikoin munien rakenteen haarukalla jottei munakkaasta tule liian tiivis. Sitten vain pannulle paistumaan.

IMG_1176.JPG

Munakkaan paistuessa sekoitin vielä salaatin ja lounas oli valmis nautittavaksi. Hyvää ja nopeaa.

IMG_1177.JPG

Maistuuko sinulle?

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.