Kiitos äiti

 

Kiitos äiti,

että olen saanut olla sinun tyttäresi. Olet aina pitänyt minusta niin hyvää huolta, ja teet vieläkin niin, vaikka olen jo aikaihminen. Lapsuuttani ja elämääni sävyttää vahvasti sinun lämmin ja iloinen läsnäolosi. Olet ollut tukena kaikessa, ihan kaikessa. Ja olen siitä äärettömän kiitollinen.

Minun lapseni rakastavat sinua. Heille sinä olet ollut aina olemassa, olet tuttu ja turvallinen. Joskus juttelemme sinusta, nauramme jutuillesi ja se tarkoittaa, että olet meille tärkeä. Joskus sinä vuorostasi juttelet kanssani minun lapsistani, ja te ehkä keskenänne minusta. Olemme sinun jatkeitasi, me neljä kuulumme yhteen, ja se näkyy meistä. Olenko minä vanhana kaltaisesi, minkälaisia naisia tyttäristäni kasvaa, näkyykö sinun olemuksesi heissä?

Sunnuntaina

näemme taas. Tuon sinulle kukkia, ja olet ovella meitä vastassa. Sinä hymyilet, ja höpötät, olet iloinen niin kuin aina. Kokoonnumme olohuoneeseen, ja sinä näytät isän antamaa äitienpäiväruusua. Sinä luettelet mitä olet laittanut ruoaksi, ja esität vaatimatonta. Puhut muiden päälle, olet niin innokas. Ja sinä saat olla innokas, sinun intosi tarttuu ja siitä tulee hyvälle mielelle.

Me syömme ja juomme, vähän hosuen kuten tapana on. Sinä hääräät ja höpötät lisää, meille syntyy varmasti joku keskustelu. Ehkä juttelemme politiikasta, ehkä kirjoista, ehkä uudesta mekosta jonka olet ostanut.  On aihe mikä tahansa, voimme jutella, koska sinun kanssasi vain on niin helppoa ja mukavaa.

Kun olemme syöneet, juoneet ja jutelleet, lähdemme kotiin. Sinä saatat meidät ovelle, jäät vilkuttamaan eteiseen. Ovi menee kiinni, me kiiruhdamme autolle ja ajamme pois. Sinä jäät isän kanssa kahden, ja te jatkatte omassa kodissanne verkasta, mutta tyytyväistä elämäänne. Me puolestamme menemme kotiin, valmistaudumme seuraavaan työpäivään, koulupäivään, arkeen. Etkä sinä unohdu meiltä, vaikka syvennymmekin omiin askareisiimme. Sinä olet meidän kanssa aina, koska olet osa meitä.

Ihanaa äitienpäivää sinulle äiti.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *