Un café, por favor!

Tänään päästäänkin meikäläisen lempipuuhaan: kahvinjuontiin. Buenos Airesissa on aivan ihana kahvilakulttuuri, joka kadunkulmassa on aina toistaan suloisempia kahviloita. On meinaan vara valita! Kahviloita on moneen eri makuun ja joukossa on hyvinkin erilaisia tapauksia. Haluankin nostaa esille muutamia mieleenjääneitä paikkoja tässä kahvilapaljouden hullunmyllyssä. Yleisesti kahvi ei kyllä ole se millä kilpaillaan, muutamaa poikkeusta lukuunottamatta, sillä oma henkilökohtainen mielipiteeni on, että kahvi ei täällä mitään makunystyröitä hivelevää taidetta ole. 

 

Jos nyt aloitetaan kuitenkin sillä poikkeuksella. Missä kahvi on taivaasta. Täydellistä, pehmeää, ihanaa kahvia. No, se kahvi on Kolumbiasta, kuin myös taitavat olla paikan pitäjät. Ehdottomasti parasta kahvia, mitä tässä kylässä on! Kahvila Lattente on reipas ja mutkaton, ilman turhaa krumeluuria. Tarjolla on kahvia ja sillä hyvä, kuvakin sen kertoo, että tässä kahvilassa juodaan vain kahvia. Vaikka kahvila on pieni, väkeä on kuin pipoa. Sisustuksessa on tosi söpöjä juttuja, että kyllä täällä kahvinsa juo ihan mielellään. Kahvilan ulkopuolella käy aina vierailevat ruokakärryt, välillä tarjolla on bageleita, välillä pullia ja mitä nyt milloinkin. Ihana ajatus yhdistää eri yrittäjien tuotteet, jokainen voi siis keskittyä vain siihen yhteen asiaan. Hintaa esimerkiksi cafe latella on 35pesoa, mikä on tällä hetkellä blue-kurssin mukaan noin 2€. Nam!

lattente_0.jpg

laate_0.jpg

vi_0.jpg

Usein parhaat kokemukset tulevat ulkoapäin vaatimattoman näköisistä paikoista. Esimerkiksi naapurissamme sijaitseva kahvila 365 on yksinkertaisesti sisustettu ja vaatimaton, mutta kahvi ja notkuvat facturahyllyt kyllä ovat pysähtymisen arvoisia! Maitokahvi ja 3 leivonnaista saa niinkin huikeaan hintaan kuin 44 pesoa, pyörii siinä 2,5€ korvilla. Ja ihan vaan just saying, pullat ei ole mitään pikkukavereita, vaan ihan saa töitä tehdä, jos kaikki kolme meinaa syödä! Olen tehnyt kyllä sellaisen huomion, että simppelit paikat tarjoavat parhaat pöperöt ja huokeimmat hinnat. Toki söpöset kahvilat ja ihanat sisustukset paikkaavat paljon, jos tarjonta ei niin hyvää olisikaan. 

 

Jos keskitytään puhtaasti kahvilan ulkonäköön ja viihtyvyyteen, on Bartola yksi suosikeistani. Nimittäin ne värit ja kukat mitä kahvilasta löytyy ovat aivan ihanat! Pöydät ja tuolit ovat pastellinväreissä ja kadun terassin seinissä on upeat värikkäät maalaukset. Kattoterassikin löytyy, missä sama väriloisto jatkuu. Bartolasta saa muutakin pöperöä kuin vain kahvia ja etenkin aurinkoisina päivinä tuntuu, että se on aina täynnä lounastajia. Mielestäni se on ehdottomasti aurinkoisten päivien paikka, että voi olla ulkona ja nauttia elämänmenosta ja auringosta. Ja nyt kun tarkemmin aloin miettiä, niin olihan se kahvi vaan aika hyvää siellä. Tänään myös paistaisi aurinko.. Jokohan siis olisi päiväkahvin aika?

bartola.jpg

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *