10 päivää!!!!***10días!!!!

Tänään oikein kolahti tajuntaan, että ai hurja, näin se aika taas hurahti ja reissun alkuun on 10 päivää! Aikaistimme siis aikataulua muutamalla viikolla. Tässä on internettiä kulutettu, kun on selailtu kaikenmoisia kohdevaihtoehtoja, minkä lisäksi on otettu selvää käytännön asioista. Jos nyt aloitetaan ensin siitä reissusuunnitelmasta, niin se olisi seuraavanlainen… Matka starttaa siis Buenos Aireista, ja pitkän pohdinnan jälkeen päädyimme, että haluamme mennä ensimmäiseksi Jujuyihin. Ja kuten kunnon kisahenkeen kuuluu, otamme hotstartin bussilla. Matka tulee olemaan kevyet 22 tuntia, on siis aikaa matkustaa, syödä ja nukkua. Toistaiseksi lähes kaikki bussit ovat olleet samanhintaisia, siinä 1500peson luokkaa, mikä olisi bluekurssin mukaan laskettuna noin 100€. Tässä vielä viime hetken etsinnät, jos tarjousalma jotain edullisempaa vielä löytää 🙂 Jujuyn lähistöllä on kuvista päätellen supersöpöjä pikkukyliä, ja odotamme, että näemme 7 värin vuoret! Näiden kylien kautta sanomme hyvästit Argentiinalle ja suuntaamme matkamme kohti Boliviaa ja Salar de Uyunia, valtavankokoista suola-aavikkoa. Vanhat kunnon reissaajat on sellaisella varustuksella liikenteessä, että saa nähdä miten siellä vuoriston öinä nenää paleltaa. Nimimerkillä pakkasin pitkät kalsarit, mutta en mitään niiden päälle sopivaa, sekä pipon, mutta en lämmintä takkia. Jotenkin kukkamekot sekottivat oman pääni. Ilmeisesti. Olemme toki innoissamme odottamassa Bolivian käsityömarkkinoita, joten ehkä me sieltä löydämme alpakankarvaneuleet alpakankuvilla menoa lämmittämään. Boliviassa suunnitelmissa olisi nähdä seuraavat kaupungit: Potosi, Sucre, Cochabamba sekä La Paz. Unohtamatta pikkukyliä!

img_6361_2.jpg

Peruun suuntaamme Tititaca-järven kautta. Noin 3,8kilometriä merenpinnan yläpuolella, ja knoppitietona, että se on maailman korkeimmalla sijaitseva järvi, jossa on kaupallista merenkulkua. Perussa haluamme nähdä Macchu Picchun, muuten Perun suunnitelmat ovat vielä hieman vajavaiset. Jotenkin sieltä rannikkoa pitkin hurutellaan, ihastellaan vähän Paracasin kansallispuistoa, ja matkustetaan aina Limaan asti. Siellä voisi hetken verran tarkastella mikä Lima on miehiään ja jatkaa matkaa eteenpäin Ecuadoriin. Ja ah, Ecuador! Nyt jo näen mielessäni ne Tyynenmeren aallot, suolan huulillani ja mitä näitä nyt on. Hitokseen kun onkin ikävä merta! Siellä meren huumassa en tiedäkään kauanko aikaa hulahtaa, luulen, että elämänmeno siellä voi vaikka viedä mennessään! Ecuadorissa haluamme rantakohteista nähdä ainakin Montanitan, sekä kaupungeista tietty pääkaupunki Quiton. Sitten alkaakin tää likka oleen jännän äärellä, seuraavaksi kun on vuorossa Ecuadorin ja Kolumbian välinen raja! Kaikki ne huolet kyllä unohtuivat, kun näin kuvan Ipialeksen kaupungista Kolumbiasta, ja yhden vaikuttavimmista kirkoista ikinä! Se on yksinkertaisesti pakko nähdä livenä!

Kolumbiassa onkin sitten odotettavissa vaikka ja mitä! Suurkaupunkeja, paratiisisaaria, Tyyntämerta ja Karibianmerta, luonnonkaunista maaseutua sekä mahtavaa ruokaa! San Andresin paratiisisaari on ihan ehdoton kohde, pääkaupunki Bogota, Santa Marta, Cartaghena, Cali, Santander.. Useita kohteita ja paljon tuttuja, joten taitaa Kolumbia-osuus olla reissun ehdottomasti pisin.

Sitten niihin käytännönasioihin. Ensimmäinen hoidettava asia oli keltakuumerokotuksen ottaminen Boliviaa varten. Sitä ilman ei maahan mennä, ja rokotettaessa sai plakaatin mukaan, mikä pitää rajalla näyttää. Rokote olikin oikein näppärä ottaa täällä Buenos Airesissa, Puerto Maderon kaupunginosassa, jossa se oli kaiken lisäksi ilmainen! Boliviaa varten kävimme vielä suurlähetystössä hakemassa kaikenlaista infoa ja perinteisiä karttoja, että näkee helpommin reittiä mitä suunnitella. Itselläni 90 päivän turistiviisumi Argentiinassa umpeutuu sopivasti Suomen itsenäisyyspäivänä, eli ihan ei ehditä lähteä aikaisemmin maasta. Tätäkin hieman kävimme selvittämässä Retiron bussiasemalla, jossa on pikkuinen toimisto näille viisuminylityksille. No, se kuulemma on niinkin yksinkertainen juttu, että lähtiessä maksaa 600pesoa (vajaa 40€), että ei siis kannata huolestua ja hakea uutta viisumia. Se on siis sillä selvä. Reissu voi alkaa hyvillä mielin, ja voisikin jo alkaa, sen verran on ilmoilla matkakuumetta! 

                                                 *******

Solo 10 días para el viaje! Así pensamos al salir unas semanas antes de lo que pensabamos  primero. Miramos mucho por internet para saber a donde  vamos y que cosas necesitamos hacer antes del viaje. Nuestro plan es ahora viajar a Jujuy. Y ese viaje queremos hacerlo en micro. Mas o menos 22 horas, mucho tiempo para viajar, dormir y comer. Todos los micros que encontramos cuestan mas o menos lo mismo, 1500 pesos, con blue aproximadamente 100€. Quizas vamos a buscar mas, si encontramos algunas ofertas 🙂 Cerca de Jujuy hay muchos pueblos muy lindos y tambien esperamos para ver la montana de los 7 colores! Adios Argentina y continuamos a Bolivia al  Salar de Uyuni. Miramos como sobrevivimos en las noches frias cerca de las montanas , por ejemplo tengo la muda pero nada para superponer. Quizas los vestidos del verano mezclaron mi cabeza. Podemos ir a comprar unos sacos de la lana de la llama y quizas con las imagenes de las llamas tambien. En Bolivia queremos ver Potosi, Sucre, Cochabamba y La Paz. Sin olvidar los pueblos pequenos!

ljd_2.jpg

A Peru vamos por el lago Tititaca. La altitude 3,8km y por eso es el lago mas alto en el mundo, donde hay  navegación comercial. En Peru queremos ver Macchu Picchu, aparte de eso no tenemos muchos planes todavia. Viajamos por las playas, admiramos la reserva natural de Paracas y continuamos hasta Lima. Ahí disfrutamos unos dias y despues continuamos a Ecuador. Como te  extrano  mar! En Ecuador solo queremos disfrutar la tranquilidad, por ejemplo Montanita, y claro la capital Quito. Y que emocion, despues vamos a Colombia! A la ciudad de Ipales primero y su linda iglesia. Y mucho mas! Las ciudades grandes, las islas del paraiso, el Océano Pacífico y el Caribe, la naturaleza del campo y la comida deliciosa! San Andres, Bogota, Santa Marta, Cartagena, Cali, Santander.. Muchos lugares y muchos amigos, asi esa parte del viaje va a durar mas tiempo.

La primera cosa que tuvimos que hacer antes del viaje fue  hacer la vacuna de la fiebre amarilla para Bolivia. Sin vacuna no puedes entrar al pais y tienes que mostrar un papel en la frontera. Estuvo muy facil de  tomar esa vacuna aca en Buenos Aires, en Puerto Madero, y fue gratis! Tambien fuimos a traer info de la embajada de Bolivia, los mapas tradicionales con los cuales  podemos planear mejor. El viaje ya puede empezar porque  tenemos tantas ganas para viajar!

 

kulttuuri suosittelen matkat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *