Päivän ärsytys (”pue tytölle legginsit”)

Lokakuun Yhteishyvässä oli alkunäkemältä hyvä juttu siitä, miten taapero kannattaa pukee syksyllä. Kyllä, olen ilmeisesti juuri se uusavuton äiti, joka edelleen miettii jokaisen lämpötilamuutoksen kohdalla, että mitä hittoo nyt taas pitäis pukee. Ajattelin siis saavani jonkinlaisen valaistumisen ja vinkin lämpösäädellystä älyhaalarista tms. No, surkeiden ”laita lapselle fleecehaalari” -ohjeiden lisäks en saanut kun napsahduksen päähäni.

dscn3279.jpg

Huomaatteko ton mun hienon tekstilisäyksen? WT ACTUAL F todella oli mun trendikäs ajatukseni lukiessani tän ohjeen. Miten hitossa ”näin puet lapsesi lämpimästi” -ohjeistuksessakin määritellään tytölle legginsit ja pojalle colleget? Ja mikä faaaaanin ero on pitkähihaisella t-paidalla ja pitkähihaisella paidalla? Kyllähän sen näkee, että aikuisten tyylissä naisilla on piukat housut ja miehillä rennot (myös samankaltasessa pukeutumisessa, esim Putous-kaartin näyttelijöiden kohdalla mua jostain syystä ärsyttää suunnattomasti tää housuero), mutta… ihanko oikeesti taaperotytön hyvä sisävaate on piukeet trikoot ja taaperopojan löysät colleget?

Älä nillitä pienestä, voit pukee lapselles mitkä haluat, että joku jaksaa. Tuttuja ajatuksia ja kommentteja, eikö? Mutta, juuri tällaset puolihuolimattomat, ”itsestäänselvyytenä” löpistyt asiat on niitä, jotka pitää yllä tiettyjä mielikuvia, sääntöjä, oletuksia ja rakenteita siitä, minkälaisia tytöt ja pojat ”on” ja minkälaisia niiden ”pitäisi olla”. Ja se saa mussa aikaseks melkosen monta kirosanaa.

suhteet oma-elama uutiset-ja-yhteiskunta sisustus
Kommentit (10)
  1. Itseänihän tässä jutussa enemmän häiritsee se, että onko ihmiset oikeasti näin tyhmiä? Siis pitääkö tosissaan erikseen nykyihmisille kertoa, että jos sataa, niin laita vettäpitävää vaatetta päälle? Ja että pitkävartiset kengät on paremmat, kun niihin huonommin mitään pääsee sisään… Anteeksi nyt vaan, mutta mikä tätä maata oikein vaivaa?!

    1. Emmä tiä, ehkä jollekin tulee yllätyksenä että sisävaatteet ja kurahaalari ei oo tarpeeks nollakeliin… ite kyllä vähän petyin ohjeisiin 😉

  2. Joo ihan ihme meininki, etenkin kun löysä kerrospukeutuminen eristää paljon paremmin, niin tossa iässä sitten jo pitäis tyttöjen alkaa kärsimään tyylin takia… voi piukea perse tosiaankin!!!

    1. Oot asian ytimessä! Voi perseensuti!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *