Tuttipullo pois, voi ei! Eiku so what.

Tylleröisemme joi unimaidot sujuvasti tuttipullosta vuoden ja kahdeksan kuukauden ikään asti. Jonkun aikaa ehti jo hirvittää hampaiden puolesta, mutta pullon poisjättämisen siirtämiseen oli aina joku syy. Viikonloppureissu, flunssa, yksin kotona eli pitää saada nukuttua, kohta sitten. Odotuksissa siis oli, että tästä tulee pahempikin koetinkivi. No ei tullut.

Iltarutiinit on siis ennen ollut pyjama, iltapala, maitopullo sylissä, hampaiden pesu, sänkyyn ja heippa. Ajateltiin jatkaa samalla rutiinilla, mutta korvata tuttipullo sellasella… nokkapullolla? Tai mikä lie, pullo jossa on sellanen kova muovitörö siinä keskellä. Aiemmin M ei oo suostunut siitä juomaan, nyt kaavan puitteissa erehty pari kertaa imaseen. Kokeilin muutamana iltana, mutta tottumisen sijaan alko tuleen huutoo. Laitoin typyn sitten vaan nukkuun ilman iltamaitoo. Ja hyvin meni. Nyt iltarutiinit onkin pyjama, iltapala, vähän maitoo tavallisesta nokkamukista sylissä istuen ja kirjaa lueskellen, hampaiden pesu, uutena iltalaulu, sänkyyn ja heippa. Eikä oo reiluun viikkoon kuulunut vastalauseita.

Päiväunien kohdalla meinasin alkaa kovastikin miettiin että mitämitä, siinä kun se sylissä juotu maito on ollut ainoo rutiini. Korvasin sen samaten lauleskelulla jotta tyttö saa saman unisylihetken, sitten sänkyyn ja heippa. Eikä tässäkään mitään, pari kertaa huudahteli vähän tavallista pitempään.

Maitoo M saa nyt sitten enemmän ruualla, aiemmin juomana on ollut vesi. Tapana kun on ollut, että muuten se horii ensin maidon ja sitten ei ruoka enää juuri uppookaan. Tasapainoo on kuitenkin havaittavissa senkin suhteen, että menee sekä ruoka että juoma.

Että jeejee! Ilmeisesti tässä ajotuttiin sopivaan herkkyyskauteen ja vältyttiin taisteluilta. Joskus kait puolisen vuotta sitten koitettiin jättää pullo pois, mutta luovutettiin jo yhen raivarin kohdalla. Nyt ei tarvinnut sitten sitäkään. Seuraava episodi oliskin unitutin heivaaminen, oisko se se meidän risti sitten… toivotaan parasta, kun sinne asti päästään.

suhteet ystavat-ja-perhe sisustus
Kommentit (3)
  1. Joo, Helvin pph silloin opetti sen heti kypässä 1v3kk iässä juomaan tavallisesta mukista, mut (yö)tutin suhteen oltiin siihen asti, että H oli 1v8kk ja hän itse sai laittaa tutin roskiin ja ymmärsi sen, että hiirivauvat tarvii roskiksesta sen tutin nyt sit. Lyytille me on törkätty tuttia suuhun päiväsaikaankin joskus, sen vois kyl lopettaa.

    Kai me yritetään siihen nokkikseen ny totuttaa, nyt ku juo sit normimammaakin (tai luomua, ei oo uskallettu kokeilla vielä tavallista homogenoitua ku Helvi reagoi siitä 11kk iässä ihan hirveästi) niin siitä tuttipullostakin vois siirtyä niin , että se ois vaan reissuissa. En tiä jaksaako, ihan sama. Mä vähän veikkaan, että hampaiden asentoviat tulee aika usein ihan geeneistä eikä siitä, onko se imutellu rintaa, pulloa, nokkista vai normimukia ja onko tarkasti 1v heitetty tuttipullot meneen. 😀

    P.S Kesäloma alkaa 3 viikon päästä, treffaammeko pimujen kanssa? Joku Sorsis vois olla kiva?

  2. Muistan kun esikon kanssa lähätin heti sitä nokkamukia kun sitä jossain 6kk vauvan esitteessä ja suositeltiin. 😀

    Nyt kun kuapus on 1v ja neuvola huomenna, niin on viikon verran anneltu nokkamukista. En mä tiedä onko siinä ny kauheesti eroa, että ryystääkö siitä nokasta vai tuttipullosta.. Ihme hösäystä tämäkin homma neuvoloissa!

    1. No nii o! Tai 1v-hammastarkastuksessa vaan sanottiin että tutti ja -pullo pois, mut kai näistäkin jonkun kauhutarinan sais aikaseks. Ite aattelin suosiolla skipata kuukausisuositukset… nyt vaan tosiaan huomasin että M oikein autuaasti painaa tuttipulloo ylähampaita vasten niin kai ne siitä aikaa myöten voi vääntyä, nokkamukin se ottaa enemmän vaan huulten väliin. Siihen erikoiseen nokkapulloon sen sijaan vaan kalauteltiin hampaita ja joi huulet töröllään, ei vaikuttanu kovin mukavalta. Mut nyt en kyllä muista yhtään millon muki on otettu käyttöön… HUOM tavallisestakin lasista menee mut siinä on aina se hulautusriskiaspekti, joten laiskeliini-äiti antaa sen vaan kun istuu ite koko ajan vieressä passaamassa.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *