välimerellinen pasta muru kaurajauhiksesta
Sain kaverilla syödäkseni järkyttävän hyvää kaurajauhispastaa, josta intoutuneena päätin kokeilla josko pääsisin yhtä herkulliseen lopputulokseen kotikeittiössäni. Onnistumisen salaisuus on ensi alkuun paistaa jauhis hirmuisen rapeaksi öljyssä pannulla ja siirtää sivuun tomaattisoosin teon ajaksi. Siinä sitä sitten pilkotaan kasviksia ja hämmennellään pannua, ja ihan viimeiseksi yhdistetään muru soosin joukkoon. Rakastan tällaisia hölmöhelppoja ja herkullisia pastoja, joita uskaltaa syöttää myös nirsoimmille sekaaneille.
Muru Kaurajauhispastaa 3-4 syöjälle
- 225g Muru Kaurajauhista
- öljyä paistamiseen
- punasipuli
- Mutti tomaattimurskaa
- 2 rkl tomaattipyreetä
- puoli purkkia kalamata-oliiveja
- puoli purkkia aurinkokuivattuja tomaatteja
- kasvisliemikuutio
- kourallinen tuoreita herkkusieniä
- pätkä tuoretta chiliä
- 250g kirsikkatomaatteja
- pippuria
- orgeanoa
- tuoretta basilikaa
Aloita käristämällä murua öljyssä pannulla. Kun ruskistunut, siirrä sivuun. Kuullota silputtu punasipuli ja herkkusienet pannulla. Lisää tomaattimurska, oliivit ja mausteet ja hämmentele hetki. Lisää kirsikkatomaatit ja basilika. Tarjoa spagetin kaverina.
onnistuneita kaurajauhishetkiä,
Oona