Slow food pieksee pikaruuan – Vallila ruokaostoksilla

luomu2mandariini.jpg

Kun kesän jälkeiset detox-mömmöt on saatu vedettyä naamaan, on turhaa enää palata karkkikipolle. Nyt on aika remontoida ruokavalio omaa napaa lähemmäksi ja laittaa arvot järjestykseen. Sen kunniaksi tarjoilemme tänään maistiaisia ruokamarkkinoilta Herkkujen Suomi -tapahtuman Länsi-Uudenmaan pientuottajien teltasta.

Lähiruuan suosio perustuu kasvavaan tietoisuuteen ruuan alkuperästä ja sen sisällöstä. Kolibakteerit ja epämääräiset lisäaineet saavat nuukailemattomankin kulinaristin suosimaan kestävästi ja ekologisesti valmistettuja elintarvikkeita. Luomusta innostuneina Vallila lähti mukaan tekemään taiteiden yön lähiruokateltan somistusta ja samalla tutustumassa ruuan alkuperään ja nouseviin trendeihin.

luomu1mandariini.jpg

Pikaruoka uhkaa genrenä syömään jo sushinkin mennessään, kun ”hipeimmät” rummuttavat hitaan ruuan nimeen. Voittoa tavoittelematon, eko-organisaatio Slow Food on 80-luvulla perustettu palvelemaan tätä tarkoitusta; puolustamaan luonnon puhtautta ja monimuotoisuutta.

luomu1.jpg

Kimchi, quinoa, seitan sekä vanha kunnon voi ovat NYT-liitteen mukaan nousemassa uusien superruokien listoille. Kasvissyönnin ja karppauksen kombolla lähiruokaa suosien pääsisi nykytrendein valossa terveiden ihmisten kirjoon ja se on huomattu myös kulutustottumuksissa.  Kasvava kiinnostus korreloi tarjontaan ja on tuonut ainakin luomua kiitettävästi ketjukauppojen hyllyille, eikä maalle asti tarvitse lähiruuankaan vuoksi vaivautua. Labbyn verkkokauppa ja Svarfvarsin luomutila toimittaa sitä ihan kotiovelle.

luomu4mandariini.jpg

Herkkujen Suomi -teltan sisustus tuunattiin Vallilan syysmalliston kankailla ”Mandariini”, ”Sokeripala” ja ”Kotiin Päin”.

Terveisin Henry //
Vallilan ruokatoimitus

puheenaiheet vastuullisuus sisustus ruoka-ja-juoma
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *