Kolme toivomusta

2015-12-31_Uusivuosi ilotulitus netti.jpg

Hyvä ystäväni Kristiina kysyi minulta Uudenvuodenpäivänä mitkä olisivat kolme toivomustani tälle vuodelle?

Hetken mietittyäni vastasin:

1. Voimavarojen palautuminen, hyvinvointi ja terveys

2. Luomista, paljon luomista

3. Runsaasti iloa ja keveyttä  tuovia asioita 

Miksi juuri nämä toiveet?

Terveys

Viime vuosien fyysiset ja psyykkkiset terveyshaasteet ovat tehneet hyvin selväksi sen itsestään selvän tosiasian, joka helposti pääsee unohtumaan, että terveys on kaiken perusta. 

Sairastuin vakavasti fyysisesti, mistä onneksi toivuin. Liian pitkään jatkunut stressi jätti kuitenkin jälkeensä fibromyalgian. 

Uusin tutkimus (magneettikuvantaminen) on osoittanut, että fibromyalgiassa kipuhermojärjestelmä on jäänyt yliaktiiviseen tilaan, se on siis koko ajan hälytysvalmiudessa. Siksi fibromyalgikko kokee niin paljon kipuja vaihtuvissa paikoissa. Kivut eivät ole kuviteltuja, vaan hälytysvalmiudessa oleva hermojärjestelmä viestii aivoille pienimmästäkin kipuärsykkeestä suurena kipuna. Kipu on siis todellista.

Lisäksi syvä uni on häiriintynyt, eli lihakset eivät pääse palautumaan kunnolla sen aikana. Kohtuullinen määrä liikuntaa auttaa oireisiin vapauttamalla endorfiiineja, nostamalla kipukynnystä ja laskemalla stressihormonitasoja, mutta liian kuormittava liikunta pahentaa oireita. Itselleni sopivat lajeiksi kävely, jooga ja tanssi.

Lääkäreiden mukaan tila on pysyvä. Itse haluan uskoa, että sen minkä stressi on aiheuttanut, voi purkaa tarjoamalla keholle ja mielelle lepoa ja hoivaa. Niinpä tilaan itselleni toipumista ja samalla teen konkreettisia asioita hyvinvointini eteen. Tilaan myös mahdollisuuksia viettää paljon aikaa luonnossa, erityisesti metsässä ja luonnonvesien äärellä, mikä lataa ja rentouttaa minua aina.Sekä hierontaa säännöllisesti, koska kosketushoidot auttavat lihaksia palautumaan ja elimistöä rentoutumaan ja rauhoittumaan.

Sairastan myös toistuvaa masennusta, varsin yleinen kaveri fibromyalgialle, niiden välinen ja syy ja seuraussuhde on vielä lääkäreillekin epäselvä. Kumpi altistaa kummalle? Olisi loistaa saada toistuminen pois yhtälöstä ja masennus menneisyyden vaivaksi. 

Tässä kohtaa haluan olla erityisen varovainen siinä, etten lähde epäaidon positiivisuuden tielle vaan oikeasti teen töitä tunteideni ja ajatusmallieni muuttamiseksi. Samalla haluan kuitenkin myös hyödyntää vetovoima lakia ja keskittää ajatukseni terveyteen ja hyvinvointiin ja niitä lisääviin asioihin ja pois sairauden vatvomisesta. Siksi tuskin tämän enempää näitä vaivojani tässä blogissa suoraan käsittelen, toki ne voivat tulla matkan varrella mainituksi jos aihetta on.

Tämä on tärkein toiveeni, tärkein asia mitä haluan vetää puoleeni tänä vuonna. Terveyttä ja hyvinvointia, voimavaroja toimia ja toteuttaa unelmani.

Luominen 

Hukkasin teinivuosina ja varhaisaikuisuudessa oleellisen palasen itsestäni. Luin itseäni täysin väärin ja kouluttauduin hoitoalalle.Loin itselleni elämän, missä oli paljon hyvää ja ihanaa (kuten lapseni) mutta mistä puuttui minulle oleellisia asioita. Niitä asioita, missä syvin ja aidoin minussa toteutuu.

Onneksi tällä matkalla saa aina vaihtaa suuntaa ja kuten Jung sanoi, psyykkeessä ei mikään voi oikeasti kadota. Kaiken voi löytää takaisin. Nyt olen kouluttautunut uniohjaajaksi ja valokuvaajaksi ja ryhtynyt taas kirjoittamaan säännöllisesti. En tiedä vielä, mitä kaikkea se tulee olemaan, mutta tiedän haluavani luoda itselleni luovan työn ja luovan elämän. Tiedän, että välineeni ovat unet ja valokuvaus ja kirjoittaminen. Mitä kaikkea ne voivat olla yhdessä ja erikseen, sitä lähden nyt tutkimaan ja mahdollisimman paljon luomaan. Myös vetovoiman avulla.

Tämä on yksi niistä systä, miksi aloitin tämän bloginkin, kirjoitan paljon, mutta kirjoitan sisäistä maailmaani. Kuitenkin minussa on vahva tunne, että haluan viedä kirjoittamistani myös ulospäin, luoda sillä jotain, eikä vain käyttää sitä sisäisen työskentelyn välineenä, vaikka se siihen loistava ja rakas väline minulle onkin.

Iloa ja keveyttä

Nuorena naisena minussa oli kevyttä, kuplivaa energiaa, joka vuosien saatossa laimeni. Se nousee onneksi pintaan ajottain, mutta ikävöin ja kaipaan sitä puolta itsessäni ja haluan antaa sille kevyesti askeltavalle nuorelle naiselle sisälläni ravintoa, jotta hän voisi nousta taas enemmän pintaan.

Niinpä haluan vetää puoleeni asioita, mitkä tuovat keveyttä ja iloa elämääni: tanssia, jaettua naurua, luomista, alastonuinteja kesäyössä, paljain jaloin kävelemistä lämpimillä rantakallioilla, aikaa luonnonvesien äärellä, linnunlaulua, kiireettömiä kävelyretkiä, suudelmia ja halauksia, elokuvareissuja, teatteriretkiä, piknikkejä, lasi kuohuviiniä ja pala suklaata hyvässä seurassa tai hyvän kirjan äärellä….

 

Mitkä olisivat sinun kolme toivettasi tälle vuodelle?

ps. jotain tapahtuu jo, vetovoiman laki tuntuu olevan jo toiminnassa, siitä kerron seuraavassa tekstissä…

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *