Hur dejtar man som singelförälder?

Är du singel och har barn? Det betyder inte att du måste ge upp dejting helt och hållet! Det finns många singlar där ute – både med och utan barn – som är redo att träffa dig. Ja, dig! Alla stereotyper om ensamstående singlar stämmer inte! 🙂 Här kommer några snabba dejtingtips för oss singelföräldrar.

Hur hittar man rätt person?

Det är onekligen klurigare att dejta som förälder, inte bara för att man har mindre fritid, utan även för att den potentiella partnern måste passa både dig och din familj. Om den andra personen också har barn så måste de komma bra överens med dina barn (eller åtminstone inte bråka).

Vill du ha ett långvarigt förhållande eller bara en flirt för att släppa ut lite stress? Om du inte har tid att gå ut, eller sitta och vänta på att någon frågar ut dig på dejt så kan du prova på en dejtingtjänst. Apparna som egentligen bara är till för att hitta snabba träffar passar inte alla.

Lyckligtvis finns det dejting-sidor för singelföräldrar, som gör det enklare att hitta andra ensamstående föräldrar, samt människor som inte har något emot att dejta någon med barn. Så vare sig du är singelmamma eller singelpappa kan du få en ny chans online.

Hur ärlig ska man vara?

Det sägs att ärligheten varar längst och det stämmer definitivt i det här fallet. Om du är helt öppen i din dejtingprofil eller när du träffar folk och säger direkt att du har barn så minskar antalet matchningar, men de matchningar du får är mer seriösa och du slipper oroa dig över när sanningen ska komma fram. Om du nätdejtar så bör du åtminstone inkludera en rad i profilbeskrivningen om att du har barn – annars kan den första träffen snabbt bli den sista.

Men hur hinner man faktiskt gå på en dejt som förälder?

Det är inte lätt att komma undan från barnen under längre perioder, men måste du verkligen det? Om du inte kan fixa en barnvakt så kan du välja en dejt som barnen kan följa med på, till exempel en picknick, ett besök på djurparken, en hemlagad middag, gå och bowla eller spela minigolf. Det är ett trevligt sätt att se hur väl ni alla kommer överens.

Hur lyckas man charma en het singel?

Det kan vara lika svårt att behålla någon som det är att träffa någon när man är singelförälder. Du kan inte spontant släppa allt bara för att ett visst band spelar ikväll, eller för att den där nya filmen har premiär och att se barnens skolpjäs eller fotbollsmatch är viktigare än den där middagsdejten.

Utöver att försöka hitta någon som har lite tålamod så måste du bjuda lite extra på dig själv när du väl går på dejt. Du må vara tröttare än en sömngående zombie (och se ut som en), men din dejt förtjänar den uppmärksamhet du hade lagt på barnen om ni inte var på dejt. Var öppen och ärlig med vad du söker, men utan att vara dumdristig så bör du inte vara för snabb att döma. Man vet aldrig var det finns guldkorn.

Läs gärna fler tips från singelmammor. Lycka till!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *