Long time, no see!

Moi!

Huh, pitkästä aikaa jaksoin avata koneen ja päivittää blogia. Tää kevät on rullannut hurjaa vauhtia eteen päin, mulla on enää 15 päivää töitä jäljellä, jonka jälkeen aloitan lomailun. Lähdemme koko perhe pariksi viikoksi Lappiin kesäkuun alussa, ja toivon tällä matkalla saavani lukuhaasteen  loppuun. Mulla olisi vielä 12 kirjaa lukematta, ja näiden kirjojen löytämiseen tarvitsenkin apua. Mutta palataan siihe blogin lopussa.

Paljon ei päivitettävää ole, olen hissuksiin lukenut kolme kirjaa joista yksi meni ”plus-kirjoihin”. Aloitetaanpa siitä; John Greenin ”Tie tähtiin” on riipaiseva romaani elämästä ja kuolemasta. Kaksi vakavasti sairasta nuorta viettävät viimeiset hetket keskenään ja tarina pujottuukin tämän kaiken ympärille. Sain vihjeen kirjasta yhdeltä nuorelta pojalta, joka kertoi nähneensä tämän nimisen elokuvan. Minun oli pakko tutkia perustuuko elokuva johonkin kirjaan ja tämän jälkeen heti lainasinkin kirjan. Kirja oli minusta hieman pitkäveteinen, ehkä suunnattu teineille/nuorille. Haluaisin kyllä nähdä kyseisen elokuvan, sillä uskon, että tämä on harvoja elokuvia joka olisi mielestäni parempi kuin kirja.

Seuraavaksi luin vuoden 2017 uutuuskirjan (49.) ”Toisen kanssa” (Sanna Raita-Aho/Tuija Sorjanen). Kirjaan oli koottu ihmisten tarinoita pettämisestä. Niin pettäjän, petetyn kuin kolmannen puolen osassa olleet henkilöt purkivat syitä, tunteitaan ja suhteitaan. Kirja oli mielenkiintoinen, se on myönnettävä. En ole ikinä ymmärtänyt ihmisiä, jotka pettävät, mutta joissakin tarinoissa tunsin myötätuntoa ja ymmärrystä. Silti olen sitä mieltä, että ero on parepi vaihtoehto kuin toisen selän takana salaa puuhasteleminen.

Anneli Auerin ”Murhalesken muistelmat” yllätti minut positiivisesti. Kirja oli lojunut hyllyssäni jo jonkin aikaa, enkä oikein jaksanut tarttua siihen. Lopulta aloin kuitenkin lukea kun ei ollut muutakaan ja luin kirjan kahdessa päivässä kannesta kanteen. Olen seurannut Auerin tarinaa mediassa melko vähän, mutta ollut toki tietoinen mistä häntä on syytetty. Kirja pisti todella miettimään hänen syyllisyyttään, tai pikemmin syyttömyyttään. Kuulustelut ja syytökset olivat aivan järjenvastaistaisia! Jos nämä asiat mitä kirjassa kerrotaan pitävät paikkansa, on poliisin toiminta ollut järkyttävää. Ja oli Auer syyllinen tai ei, on kohtelu minusta ollut kohtuutonta ja häneltä on vedetty matto jalkojen alta useaan otteeseen. Kaikille Auerin jutusta kiinnostuneille suosittelen kirjaa luettavaksi! Minulla kirja kuittasi kohdan 45. suomalaisesta naisesta kertova kirja.

Niin, ja tosiaan vielä niitä apuja mistä jo alussa puhuinkin. Ikääntymisestä kertova kirja? Mielellään tositapahtumiin perustuva, kenelläkään hyviä ideoita? Lisäksi kaipaisin vinkkiä ulkomaisen kirjallisuuspalkinnon voittaneeseen kirjaan  ja kirjaan jossa selvitetään rikos. Kaikki vinkit otetaan vastaan!

Palataan asiaan!

– Zaida

18342316_10212619105622835_4993137363543973752_n_0.jpg

 

kulttuuri suosittelen kirjat ajattelin-tanaan
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *