No oli se mahatauti ja sit olikin jo pääsiäisloma!

Otsikossa yritän selitellä tätä pitkää hiljaisuutta mahtavan aloitukseni jälkeen… Mun mahatauti kesti yli 7 päivää ja olin ihan varma ettei mun ruokahalu ehkä enää koskaan palaa. Se olisi ollut valtava katastrofi! Onneks sekä kunto että ruokahalu palasivat juuri sopivasti maanantaiksi, kun sitten jo tiistaina oli tarkoitus lähteä Köpiksen kautta kohti Luxemburgia ja pääsiäisloman viettoa. 

Reissuunlähtöä edellisenä päivänä juhlistettiin pääsiäisloman alkua salviapastalla (resepti tuttu ja paljon käytetty täältä) ja mun ehdottomalla lemppari valkoviinillä. Niin, ja kuvassa on siis se mun mies. Sen nimi on Ilkka. Sain kuulla kuittailua miten outoa on että puhun blogissa ”miehestä” vaikka KAIKKIHAN tietää kuka se on. Eli no niin, se siitä sitten.

salviapastajailkka.jpg

salviapasta.jpg

Tiistaina aamulla lähdettiinkin sitten bussilla kohti Kööpenhaminaa, jossa meidän oli tarkoitus viettää yks yö ennen Luxiin lentoa. Sinä päivänä iski tännekin se ”takatalvi” ja lumista räntäsohjoa satoi taivaan täydeltä. Bussimatka tyssäsi yli tunniksi jonnekin matkanvarrelle ennen sen pitkän sillan ylittämistä kun silta oli suljettu huonon kelin vuoksi. Päästiin kuitenkin Köpikseen vielä valoisaan aikaan ja ehdittiin kierrellä kaupunkia ja käydä syömässä mahtavassa japanilaisessa ravintolassa. 

Keskiviikkona sitten lennettiin Luxemburgiin jossa Ilkan sisko ja hänen miehensä meitä odotteli.

Tutustuttiin Luxemburg cityyn.

junasilta_lux.jpg

img_2959.jpg

sakura.jpg

Syötiin ihana brunssi + illallisia sekä Ilkan siskon ja miehensä luona, että upeissa ravintoloissa. (Eiks oo hienot pääsiäismunat ja pääsiäismunien valtaistuimet?)

brunssi_lux.jpg

brunssi2_lux.jpg

Lakkailtiin Ilkan siskon kanssa kynsiä. Ilkan sisko on hiukan taitavampi kuin minä… kattokaa vaikka täältä.

kynsilakka.jpg

Käytiin pitkäperjantaikävelyllä metsässä ja samana iltana hauskassa pianobaarissa. Siellä oli pianisti joka soitti kaikkia tunnettuja melodioita joita juhlakansa sitten sai laulaa mukana. Laseissa Leffeä ja Cremanttia. 

pitkaperjantaikavely.jpg

pianobaari.jpg

Lauantaina ajettiin vielä Ranskan puolelle Alsacen alueelle, Riquewihriin. Siellä käytiin mm. maistelemassa valkoviinejä Hugelilla ja kierreltiin kaupungilla. Tietysti piti syödä myös suolaisia lettuja (crêpes) aamiaiseksi. Kaupunki oli tosi söpö ja viihtyisä. 

riquewihr.jpg

lettuaamiainen.jpg

riquewihr2.jpg

Oli kyllä mitä onnistunein loma! Suuri kiitos siitä kuuluu Ilkan siskolle ja hänen miehelleen, jotka olivat järjestäneet niin paljon kaikkea kivaa tekemistä. Meillä oli mahtavaa! 

Nyt ollaan taas yli viikko jo oltu takaisin arkisissa puuhissamme Aarhusissa. Ilkka tuli koulusta hetki sitten ja on nyt päiväunilla. Lupasin tehdä ruokaa, joten taidan ryhtyä siihen! 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *