Rakkaudella – kudottu vauvanpeitto vol. 4

Huhheijaa – edellisen peiton tekemisessä oli hieman draamaa, joten saa nähdä miten tämän peiton kanssa käy. Tällä kertaa halusin kokeilla hieman yksinkertaisempaa mallia edelliseen peittoon verrattuna. Lanka pysyi samana, koska totesin langan todella hyväksi. Dropsin Muskat -puuvillalanka on vahvaa, joten tällä langalla kudottuna peitto tulee varmasti kestämään hyvin käyttöä. Lisäksi langassa on hieman kiiltävä pinta, mikä tuo peittoon lisää elävyyttä. Tärkeimpänä kriteerinä pidän kuitenkin sitä, että tällä langalla oli helppo kutoa. Mutta nyt jotain herkkää.

Tiedot

  • Ohje: Moda 6/2012, Sydänpeitto s. 94
  • Lanka: Drops Muskat, 100 % puuvilla, 50 g =  n. 100m,
  • Väri: luonnonvalkoinen, nro 08
  • Langan menekki: n. 7,5 kerää
  • Valmiin peiton koko: n. 60 x 72
  • Puikot: pyöröpuikot koko 3,5, kaapelin pituus 100 cm
  • Aloitusilmukoiden määrä: 135
  • Työaika: n. 28 h

 

Ohje

Luo puikoille 135 silmukkaa. Tee 1o, 1n joustinneuletta n. 5 cm. Aloita tämän jälkeen sydämien tekeminen. Kudo työn molemmissa reunoissa 10 silmukkaa 1o, 1n joustinneuletta ja 115 keskimmäisellä silmukalla sydänkuviota. Käännä työ ja kudo molemmissa reunoissa 10 silmukkaa 1o, 1n ja keskimmäisillä 115 silmukalla nurjaa.

Yhdessä sydänkuviossa on 13 silmukkaa, joten sydämiä tulee vierekkäin 5 kappaletta. Sydämien välissä on viisi välikerrosta. Jatka sydämien kutomista kunnes peitto on halutun korkuinen. Kudo lopuksi n. 5 cm 1o, 1n joustinneuletta. Päätä työ. Prässää peitto kevyesti.

 

IMG_3109-002.JPG

Peiton reunoihin kudoin 1o, 1n joustinneuletta n. 5 cm.

 

Kokemuksia

Kudoin pienen mallitilkun ennen varsinaisen peiton kutomista, jotta pystyin paremmin arvioimaan aloitussilmukoiden määrän. Mallitilkku oli myös hyvä tehdä, koska se auttoi hahmottamaan paremmin millainen sydämestä tulisi ja miten lanka toimisi sydän-malliin. Peittoon tuli 9 sydäntä päällekkäin. Yhden sydän -sarjan (5 sydäntä vierekkäin) kutomiseen meni aikaa noin 2 tuntia.

Sydämet valmistuivat aika nopeasti ja työ eteni hyvin. Jossakin vaiheessa tosin huomasin, että ohjeessa oli pieni virhe riveillä 14 ja 15. Ensimmäisiin sydämiin tuli kaaren lähelle muutamat silmukat ohjeen mukaan oikein neulottuna. Kudoin silmukat jatkossa nurjalla, koska sydämistä tuli kauniimman näköisiä. Olin yllättynyt, että peitto valmistui nopeasti. 

Tämän peiton alle pääsi köllöttelemään pieni talvivauveli.

 

IMG_6425_sydänpeitto-001.jpg

 

 

 

 

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *