Kokeita

img_3811.jpgJee!!! Sain vihdoin viimeviikolla tulokset WSET level 3 tentistä. ja läpi se meni. Onneksi. Viimeisinä viikkoina kerkesin jo kaiken uuden opiskelun keskellä kehittämään itselleni ahdistuksen siitä, olenko saanut edes edellistä kurssia läpi. Helposti kun lukee ja yrittää painaa päähänsä kaikkea uutta tajuaa, kuinka väärin on kenties edellisessä osiossa kokeen kysymyksiin vastannut. Nyt kun on saanut taas enemmän perspektiiviä asiaan opittuaan lisää. Sain vielä ihan ok arvosanan, pass with merit eli käsittääkseni vastaa suomalaisessa 4-10 arvioinnissa n. 8 arvoista suoritusta. WSET:n kokeissa tulee aina olla vähintään 55% oikein, se on alin pistemäärä jolla kokeista pääsee läpi. Joten jippii.

Olen yrittänyt miettiä miten aikatauluttaisin opiskeluni tälle ja ensivuodelle. Koska sain edellisen tason tulokset vasta näin myöhään en pääse muun ryhmän kanssa tenttimään ensimmäisiä kokeita, vaan ne venähtävät armottomasti pidemmälle. Onneksi Unit 2 eli Viticulture & Vinification kokeen pääsen tekemään jo muutaman viikon päästä 9.11. mutta koe kuohuviineistä venähtääkin jo ensivuoden maaliskuuhun. Siitä tuleekin sitten rykäisy koska samassa hötäkässä minun tulisi tenttiä Kuoharit, väkevätviinit ja Viini Bisness. Toki myös palauttaa samaan päivään mennessä kurssityö aiheesta ”The Rum Review”. Joten seuraava 5 kuukautta onkin aikatarkasti aikataulutettua. Mutta minulla on nyt ihan huippu hyvä drive päällä lukemiseen. Olen saanut aikataulutettua viikot omasta mielestä ihan superhienosti viimeviikkoina ja aikaa on jäänyt opiskelun ja työnteon lisäksi myös perheelle ja urheilulle. Jooga on mun rentoutumis ja pakokeino arjen paineista ja se tuntuu saavan mielen myös ottavaiseen tilaan opiskelua varten. Nytkin makoilen joogamatolla tätä kirjoittaen.

Sain muuten uudet lasit vihdoin hommattua itselleni kuten kuvasta näkyy. Nyt kelpaa lukea kun vihdoin näkeekin jotain. Nyt pitäisikin alkaa hurjana lukemaan ja valmistautumaan tuleviin tentteihin. Jännittää hirmusti mutta luotto oman tekemiseen on nyt niin kova, että tästä tulee toivottavasti jotain timanttista. Vaikka näytänkin välillä nykyään Harry Potterilta:)

 

Saara

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *