Ihanin Tukholma

Ihan ekana perus voivottelua, on ollut niin mahdottoman kiirettä etten ole kerennyt/ viitsinyt kirjoitella. Loppuvuonna ja alkuvuonna on kerinnyt tapahtua niin hitosti. No mutta jostain se on jatkettava.

Ostin joululahjaksi miehelleni Antille lentoliput meille kahdelle Tukholmaan talvilomallemme. Tukholma on yksi lempikaupungeistani. Lyhyt lento, toimiva ja nopea junayhteys Arlandasta keskustaan ja mitä mahtavin hotelli ja ravintola tarjonta.

Grand Hotel

Tällä kertaa olimme Tukholmassa vain kaksi yötä(paikalla ollessa kyllä harmitti, muutama lisä yö olisi ollut paikallaan). Olimme yötä Tukholman Grand hotellissa mikä kyllä lunasti kaikki odotukset. Olimme vielä saaneet jostain kumman syystä korotuksen huoneluokkaan ja liioittelematta täytyy sanoa että huone oli isompi kuin meidän pikku kaksiomme täällä kotona Kalliossa. Parasta silti oli hotellin aamupala, rakastan aamupaloja ylikaiken mutta tämä oli yksi parhaista ikinä. Ekana aamuna en osannut valita kaikista herkuista mutta kun ottaa lautaselle puuron jälkeen viittä eri leikkelettä ja viittä eri juustoa niin tulee ähky, ja on mahdotonta koittaa yhdistellä eri kompoja leipäpalojen päälle.

Ehdoton viinibaari lempparini stokiksessa on Folii. Folii on Södermalmilla ja on pieni sympaattinen viinibaari joka todella hurmaa viinivalikoimallaan ja huippu henkilökunnalla. Laseittain on saatavilla mieletön valikoima huipputuottajien viinejä niin klassisilta viinialueilta kuin uusimpiakin viinimaita. Itse nappasin lasillisen Guigalin Condriu 2015 joka oli mahtavassa kunnossa. Niin harvassa paikassa pääsee maistamaan hyvää Condriuta laseittain. Laajan listan laseittain myymisen mahdollistaa Foliissa CoraVinin käyttö, meilläkin on se käytössä Murussa mutten ehkä vielä ole täysin vakuuttunut siitä onko se oikeesti toimiva. (No siihen voimme palata myöhemmin). On kuitenkin mielestäni virkistävää verrattuna nykyiseen viinibaari valikoimaan Helsingissä että viinibaarissa on laaja valikoima viinejä. Siinä seisoo rinnakkain natuja, klassisia alueita ja hienoja tuottajia. Moni paikka kun tuntuu haluavan nykyään leimautua vaan Natuviinibaariksi, vaikka olisi paljon hienompaa näyttää että täältä lähtee koko kirjo maailman hienoimpia viinejä.

Yksi lemppari yksityis kohta Foliissa on heidän vinyyli-soitin pojat vaihtelivat viinin kaatamisen välissä vinyyleitä ja soittimen soundi oli ihan todella kaunis, vielä kun viinin viereen nappasi lautasen erilaisia juustoja ei olisi muuta voinut toivoa.

Käytiin lisäksi Fotografiskassa Modernin taiteen museossa, herkuttelua jatkettiin Adam & Albinissa, Matbarenissa ja Franzenilla. Frantzen ainakin ansaitsee oman postauksensa:)

kulttuuri parisuhde ruoka-ja-juoma
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *