Minä ja Viini

 

IMG_2888.JPG

Jostain sen on kai aloitettava. Olen Saara, miltei kolmekymppinen viiniharrastaja. Tai onko harrastaja oikea sana kuvaamaan minua? Ehkei, sillä olen työskennellyt ravintolassa vähän yli vuosikymmenen, viimeiset vuodet ravintolapäällikkönä. Viini on aina ollut iso osa työtäni mutta viime vuosina olen panostanut siihen enemmän ja enemmän. Mutten silti sanoisi itseäni viiniammattilaiseksi, mutta joskus toivottavasti Sommelieriksi.

Muutimme perheeni kanssa kolme vuotta sitten Helsinkiin kun kehitys mahdollisuudet Lahdessa ja silloisessa työpaikassani eivät tuntuneet enää riittäviltä. Aloitin silloin nykyisessä työpaikassani Murussa. Muru on viiniharrastajan taivas. Viinejä on sadoittain erikokoiseille rahapusseille sopivissa hintagatekorioissa. Työskentely niiden parissa on opettanut paljon, mutta matka oppimisessa on vielä niin mahdottoman pitkä. Hyvät opettajatkaan ei riitä kun teoriaa on kuitenkin luettava yksin. Toki toisia kuuntelemalla ja kysymällä saa paljon tietoa jos jaksaa kuunnella.

Viime vuonna valmistuin Viinimestariksi Turussa Anu Elomaan luotsaamasta viinimestari koulusta. Saatan jossain tekstissäni paneutua enemmän viinimestarikoulun aikaiseen hurahtamiseeni, mutta KYLLÄ menoa se on sen jälkeen ollut. Isoin harmini on kylläkin se että mitä enemmän luen ja opiskelen sitä tietämättömämpi olo minulla on. Viinimaailma on niin suuri ja täynnä pieniä nyansseja että niiden oppimiseen vierähtää helposti vuosikymmeniä jos sekään riittää.

Ensiviikolla tulisi minun tenttiä Perhossa WSET Advance level 3 tason tentit ja seuraavalla viikolla alkaakin sitten jo WSET Diploma koulutus. Jännittää kovasti riittääkö rahkeet ja pysyykö pää kasassa kaiken tämän keskellä. Toivottavasti, eiköhän tästä saada ainakin hauskaa kirjoitettavaa ja toivottavasti myös luettavaa.

-Saara 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *