Miten opiskella?

_t1a0831.jpgVaikka olenkin monta viimeistä vuotta käyttänyt paljon aikaa viinin opiskeluun, niin välillä silti tulee tunne että hakkaan vain päätä seinään. Aikaa ei meinaa löytyä. Välillä itselle sopivien muistiinpanojen tekeminen aiheuttaa pään vaivaa. Onhan tietysti tutkittukkin ja tutkimuksissa todettu, että jokaisella on oma tyylinsä oppia, pitää vain löytää se itselle parhaiten sopiva tapa.

Näin jälkikäteen ajateltuna luulen, että se aika kun kävin viinimestari koulua meni miltei kokonaan opiskelun uudelleen opettelemiseen. Oli todella vaikeaa löytää aikaa perhearjen keskeltä opiskelulle, saati sitten, että se olisi ollut mitenkään tuottavaa tai järjestelmällistä. Nyt tuntuu, että viimeisen puolen vuoden aikana olen päässyt hyvään driveen opiskelujen kanssa. Tuntuu että aivot ottavat helpommin infoa vastaan ja ne jää muistiin paljon helpommin. Nyt olen perehtynyt viimeaikoina kuohuviiniin. Olen yrittänyt kehittää tekniikkaa tehdä muistiinpanot niin, että niissä olisi aina tietty järjestys ja asioiden tarkastaminen ja tarkastelu olisi mahdollisimman yksinkertaista. En tiedä tuleeko tämä toimimaan ja olemaan lopullinen vaihtoehto. Olen rakennellut rakastamaani Exeliin taulukkoa, jota voin täyttää joka viinialueesta, ala-alueesta ja kaikesta mitä keksinkään. Sama 12 asian litanja kaikesta. Toki teen laajempia muistiinpanoja rinnalle, joista on sitten helppo napata speksejä taulukkoon. Samppanjan osalta tutkimus on tehty ja nyt voin siirtyä Cremanttien pariin. Katsotaan nyt mitä tästä tulee, toivottavasti hyvä juttu niin ei tarvitsisi keksiä pyörää uudestaan.

Töissä on meinannut olla aika hässäkkää ja viininlukemiseen liian vähän aikaa. No nyt alkaa olla ensivuoden budjetit laadittu ja loppuvuoden miehitykset kunnossa, niin ei sitten muuta kun lasketellaan tämä pikkujoulukausi loppuun ja keräillään sitten voimia Joulu vapailla.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *