Muruilua!

 

 

 

Muru.jpg

On mahtavaa olla huippu työpaikassa töissä. Tänään päästiin nauttimaan yhden omistamamme Samuil Angelovin viini luennosta. Samuil on yksi Suomen kaikkien aikojen parhaista Sommeliereista. Hänen koulutuksiaan onkin mahtava päästä kuuntelemaan. Koulutukset ovat talossa työskenteleville ilmaisia ja ei niitä muut voi edes rahalla ostaa. Siinä mielessä olemme etuoikeutettuja.

img_3240_0.jpg

Koulutuksen aiheena oli Bordeauxin rypäle lajikkeet, niistä kolme tärkeintä Cabernet Sauvignon, Merlot ja valkoinen Sauvignon Blanc. Rypäleiden ominaisuudet, alueet joissa ne Bordeauxin lisäksi viihtyvät ja tietenkin minkä tyylisiä viinejä ne valmistavat. Taas tuli uusia juttuja vaikka aika perus asioita kahlattiinkin läpi. Päästiinhän me viinejäkin testaamaan. Porukakka antoi vinkkejä WSET tasting applikaatiosta. täytynee varmaan ladata ja testata, kut itse edelleen käsinkirjoittamalla teen muistiinpanoni.

img_3244.jpg

Viineistä ehdottomasti omaan makuuni paras oli Castillo d Aman Haiku 2013. Supertoscanalainen jossa 50% Sangiovesea 25% Capernet Sauvignonia ja  25% Merlota. Todella elegantti, hienostunut mutta yllättävän kypsät pehmeät tanniinit ikäisekseen. Nam!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *