WSET level 4 Diploma

img_3265.jpg
(Kuva by Justus Mättö)

Perjantaina se vihdoin alkoi. Tätähän nyt on odotettu ja kovasti yritetty valmistautua. Mitähän tästä nyt tulee, epätoivo iskenyt vähän väliä. Nyt kun ekat lähipäivät takana on olo kuitenkin hyvä. Osasinkin ehkä jotain, opiskeltava aineisto on laaja mutta kuitenkin ehkä tärkeämpää on hahmottaa kokonaisuuksia, kuin muistaa pieniä nippeli tietoja. Olen aina ollut suht huono kielten opiskelussa, joka kai jotenkin verrattavissa yksittäisten sanojen ja nippelitietojen omaksumiseen. Toisaalta olen taas aina hyvin ymmärtänyt matemaattisia yhtälöitä ja kokonaisuuksia asioiden ympärillä.

No ekat koulupäivät opeteltiinkin miten opiskellaan. Monelle paluu koulunpenkille saattaakin olla pitkästäaikaa ensimmäinen kerta kun pitää opiskella uusia asioita hirmuisella tahdilla ja vielä ymmärtää isompia kokonaisuuksia. Miten pieni yksityiskohta onkin osa isompaa kokonaisuutta. Luennoitsijanamme Kanadalais lähtöinen Michael Palij MW käyttikin esimerkkinä hyvin ilmastoa, jos ymmärrät ilmastoa isompana kokonaisuutena ei enää tarvitsekkaan muistaa yksittäisen aluueen ilmastoa, vaan tietämällä alueen sijainnin ja pinnanmuodot tiedät millainen ilmasto alueella vaikuttaa. Michael opettikin kahden päivän aikana miten kokeista voi päästä läpi. Millä tavalla kysy,myksiin tulisi vastata ja kuinka maistaa viinejä oikea oppisesti.

Onneksi olen aiemminkin harjoitellut SAT:in(systematic approach of tasting) mukaista tstingiä erillaisia somppa kisoja varten. Muuten olisi ensimmäinen päiuvä voinut tuntua vieläkin kamalammalta. Pikku flunssani tuntui sekoittaneen hajuaistini ja aromeiden löytäminen viineistä tuntui todella hankalalta. Onneksi iltapäivän viimeiset tastingit tuntuivat jo paremmalta ja seuraava päivä menikin jo paljon mukavammin. Minulle tuntuu joytenkin hankalalta erotella kuvailussa primary, seecobndary ja tetriary aromit, mutta enköhän jossain vaiheessa saa tästäkin kopin. On vaan maistettava ja maistettava. Viinien lisäksi kannattaa maistella ja haistella myös kukkia hedelmiä ja luontoa ylipäätään, jotta osaa sitten yhdistää lasista löytyvänb tuoksun osaisen tiettyyn aromiin. Tuntuu taas aika hankalalta saada tämä pakka kuntoon. No on tuo koulu saanut monta muutakin sieltä ulos ja valmistumaan, niin miksen minäkin siinä onnistuisi.

Puolentoista viiikon päästä lähdetään opintomatkalle Saksaan ja Ranskaan. Saksassa maja paikkanamme on Geisenheim josta sitten tehdään pistoja lähi viinialueille. Siitä matka jatkuu Alcasen Kolmariin ja siitä Eperneyhyn Champagneen. Odotan super innolla pääseväni maistamaan upeita rieslingejä rapeista ja hapokkaista maikeisiin ja täyteläisiin. Saatis itten kun päästään Ranskan puolelle ja lopulta Champagneen. Voi rahapussi raukkaa. Pidän reissussa läppärin ja kameran lähellä ja koitan pitää myös Blogia ajan tasalla. Välissä lomalle Kroatiaan katotaan löytyykö sieltä hyviä viinejäesiteltäväksi. Nyt Aapelin muskari loppuukin(kirjoitan tätä tosiaankin Muskarin aulassa) joten Heippuli!

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *