Siperianlehtikuusi ulkoverhous ja valmista pintaa

Valitsimme siperianlehtikuusen ulkoverhousmateriaaliksi. Vaikka muutamia kohteita olen ihan livenä päässyt ihailemaan, niin siperianlehtikuusi ulkoverhous on vieläkin upeampi, mitä osasin koskaan edes kuvitella.  Siperianlehtikuusi on kaikessa luonnollisessa yksinkertaisuudessaan todella kaunis konstailematon rakennusmateriaali. Pystyverhous korostaa materiaalin kauneutta. On siis sanomattakin selvää, että olemme tähän valintaan erittäin tyytyväisiä. Talomme erottuu  mielestäni alueella positiivisella tavalla edukseen.

Olen kirjoitellut aiemmin siperianlehtikuusesta ja sen hyvistä puolista. Kauneuden lisäksi nostaisin huippuominaisuudeksi huoltovapauden sekä ekologisuuden. Siperianlehtikuusta ei tarvitse eikä kannatakkaan peittomaalata. Puulajike on hyvin tiheäsyistä, kovaa sekä pihkaantuu herkästi, tämä muodostaa pintaan luonnollisen suojan. Annamme puun harmaantua luonnostaan. Harmaantuminen ottaa aikaa useamman vuoden. Ennen harmaantumista nautin todella tästä kirjavasta väristä.

Siperianlehtikuusi verhoilussa suositellaan käytettävän tiettyä naulatyyppiä. Löysin Facebookin Raksakimppa Uusimaan keskustelun aiheesta, jossa suositeltiin ruostumatonta kupukantaista kampanaulaa. Meidän raksamiehet olivat ehtineet aloittaa paneloinnin jo ennenkuin tajusin varmistaa, onhan naulat asianmukaiset. Onneksi varmistin, koska naulat menivät vaihtoon. Uusia nauloja metsästäessä olikin kulunut yksi työpäivä ja pääkaupunkiseudun rautakaupoista ei ollut löytynyt sopivaa naulatyyppiä. Lahdesta lopulta löytyi. On siinä ammattiylpeys raksaporukalla kodillaan. Ei voi kuin kiitellä Koivun väkeä, kuinka hyvää jälkeä tekevät.

Meidän lehtikuusipaneeli on 145 mm leveää ja siinä on niin sanottu valeura, jolloin paneeli näyttää 7 cm levyiseltä. Talon molemmat päädyt sekä etupuoli on paneloitu kokonaan siperianlehtikuusella. Myös saunatupa tullaan paneloimaan samalla materiaalilla. Terassin sisäpuolen kaiteet paneloidaan myöskin siperianlehtikuusella.

Talomme on rinnemallinen ja yläkerrasta pääsee suoraan kulkemaan takapihan terassille sekä piha-alueelle. Talon takaosaan tuli siperianlehtikuusesta vain yläreunan sekä sivujen panelointi. Terassisyvennys, autokatoksen sisus sekä varastokäytävä paneloitiin mäntypaneelilla, joka on myös varustettu samanlaisella valeuralla kuin muu julkisivuverhous.

Nämä mäntypaneelit käsittelimme Valtti Color kuullotteella, jonka sävytimme Deco Gray värikartan sävyyn 5149. Sävy on hyvin tumma, miltei musta. Päästää kuitenkin kauniisti puun syykuvioinnit lävitseen. Emme pohjakäsitelleet näitä paneeleita millään ennen kuullotteen levittämistä, vaikka sitä käsittääkseni taidetaan suositella. Pohjustus toisi mahdollisesti pidemmän huoltovälin kuullotteelle ja suojaa paremmin. Nämä paneelit ovat kuitenkin enemmän säältä suojassa katoksissa kuin muu julkisivu, joten katsotaan miten se kestää.

Kaikki alakatot sekä umpiräystäät ulkotiloissa on paneloitu peittomustaksi maalatulla laudalla. Eli autokatoksen,varastokäytävän, sisäänkäyntikatoksen ja takaterassin alakatot.

Hoidimme itse kaiken maalaamisen.

Minulta on moni kysynyt, paljonko meidän ulkoverhouspaneelit ovat maksaneet. Valitettavasti en osaa tähän antaa vastausta, koska ulkoverhous on paketoitu meidän levyvalmiiseen talotoimituksen kokonaispakettiin. Siperianlehtikuusi ulkoverhous on kuitenkin arviolta 40-100% kalliimpi materiaali kuin perus kuusipaneeli. Minusta kaiken rahan väärti ehdottomasti!

Rakennusliike Koivu on tilannut meidän paneelit LK Lehtikuusi Oy:ltä.

LUE MYÖS!
Siperian lehtikuusi
Ikkunoiden ja ovien väri
Missä mennään? Ontelolaattaa, valuja, täyttöjä
Miten säästää työmaasiivouksessa?
Missä mennään: Harkkokellari
Kodin kiintokalusteiden kustannukset
Anturan valu
Maatyöt ja kustannukset
Budjettiahdistus
Louhintaa
Tältä näyttää tuleva talomme
Lopulliset pohjakuvat
Mitä ottaa huomioon sähkösuunnittelussa?

SEURAA!

BLOGIT.FI / BLOGLOVIN’ / FACEBOOK / INSTAGRAM

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *