TV seinälle ja johdot piiloon

Nykyään televisiotkin voivat olla sisustuksellisia. Olen saanut monta kyselyä Instagramin puolella, onko seinällämme taulu vai onko se televisio. Kaunis ulkonäkö ja design oli ainakin minulla yksi ehdoton kriteeri, kun hankimme uuden telkkarin uuteen kotiin. Sen lisäksi, että telkkari on ulkonäöltään kaunis, on siinä miehen kriteereitä miellyttämään käytetty tietenkin myös huipputekniikkaa.

Meillä oli jo vanhassa kodissa tv nostettu ja kiinnitetty seinälle. Halusimme myös tänne uuteen kotiin nostaa tv:n seinälle. Meillä ei ole erillistä tv:n katseluhuonetta vaan kaikki elämä tv:n katselua myöten tapahtuu meidän yhtenäisessä olohuone – keittiö tilassa. Telkku on meidän olohuoneessa hyvin keskeisellä paikalla, joten on huippua, kun sen saa naamioitua halutessaan tauluksi pelkän hallitsevan mustan ruudun sijaan.

Seinälle nostamisen myötä halusin saada tv:stä mahdollisimman johdottoman näköisen ratkaisun. Suunnittelimme jo rakennusvaiheessa, miten johtojen piilotus kannattaa toteuttaa. Meillä kulkee seinän sisällä putki tv:n johdoille. Kannattaakin huomioida, että putki on tarpeeksi paksu johdoille, mikäli putkessa on tarkoitus kulkea useampikin johto ja että paksut johdon päät saa putkesta helposti ujutettua ulos. Meillä putken sisällä kulkee ainoastaan yksi johto tv:stä suoraan laitteen omaan boksiin, josta on mahdollista jakaa yhteys muihin laitteisiin, kuten esimerkiksi Elisa Viihde boksiin.

Johtoputken toinen pää jää tv:n taakse piiloon ja toinen pää tulee tv-tason alta. TV-tason alle on porattu aukko, josta johto kulkee kaapissa olevaan laitteeseen. Näin saadaan näyttämään televisio täysin johdottomalta.

Kuinka sitten pujottaa tv:n piuha läpi putkesta?

  • Tähän tarvitset narun, johon on sidottu jokin pieni paino
  • Kun narun päät on putken päistä ulkona, sido narun yläpäähän tv:n johto
  • Vedä narun alapäästä johto putken läpi

Meidän vanha TV meni parvelle. Parvella emme toteuttaneet putkea seinän sisälle, koska meillä ei ollut tv:n paikka ennalta tiedossa. Eli tv:n paikka täytyy olla aika hyvin selvillä, jotta tuo johdoton ratkaisu ja putkisysteemi on helppo toteuttaa rakennusvaiheessa.

LUE MYÖS nämä 5 uusinta!
Meidän aamiaiskaappi
Onko sisustuksessamme liikaa puuta?
Työhuone ja vinkit työtehokkuuteen
5x Villa Lehikon vinkit rakentajalle
Budjetti, pysyttiinkö siinä?

SEURAA!

BLOGIT.FI / BLOGLOVIN’ / FACEBOOK / INSTAGRAM

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *