Hiljainen kevät ja kuulumiset kotirintamalta

Anteeksi ikuisuudelta tuntunut hiljaisuus, mutta kun valitettavan kevään seurauksena myös oma jaksaminen on vaakalaudalla, ei silloin tule uhrattua kuin satunnaisia ajatuksia blogille.

Tässä tulee kuvapäiväkirjan muodossa kevään puuhailut ja muutamalla sanalla koronan vaikutus omaan elämään.

Omassa pihassa

Meidän pihan vanha kasvikehikko rupesi olemaan tiensä päässä. Kaupoista ei löytynyt juuri omaan makuun sopivaa, joten miehen kanssa askarreltiin se itse! Vanhasta otettiin mallia, mutta tehtiin hieman tukevampi uudesta versiosta. En voisi olla tyytyväisempi.

Toukokuussa tuli myös vihdoin säät viritellä uusi paviljonki tarvikkeineen paikalleen. Tuolit, pöytä ja sohva on ostettu aikoinaan Askosta, ulkokäyttöön sopiva matto on tämän kevään ostos Askosta, paviljonki K-Raudasta ja koristepatsas Jyskistä.

Vietin syntymäpäiviä ja leivoin Rocky roadia

Maaliskuussa vietin syntymäpäiviä oman perheen kesken, mutta ihana ystäväni yllätti näin ihanalla kimpulla (ja mukana oli tietysti suklaata!). Kun kukkakuski kyseli olenko kotona ja selvisi keneltä kukat olivat, voin kertoa ettei itku ollut kaukana.

Tein myös rocky roadia elämäni ensimmäistä kertaa ja näinä viikkoina tätä on syöty eri variaatioissa useamminkin.

Uudet valaisimet, joita en ostaessa edes tarvinnut

Vitrikan kristalliplafondi on löytö Porttipuiston kierrätyskeskuksesta, se pääsi makuuhuoneeseen, mistä löytyy muutakin messingin sävyistä.

Valinten pöytävalaisin löytyi täältä Lahdesta, kierrätyskeskus Patinasta. Sille löytyi paikka eteisestä vanhan klaffilipaston päältä.

Precentan pöytävalaisin löytyi lempikirppikseltäni, Kirpputori Kisällistä.

Myös tämä Ornon kattovalaisin löytyi Kisällistä. Sille löytyikin paikka takkahuoneesta.

Kierrätyskeskus Patinasta löytyi myös tämä Belidin vanha lattiavalaisin, joka löysi makuuhuoneesta (värinsä takia) paikkansa.

Kotona ja mökillä

Korona ei vaikuttanut töihini mitenkään, vaan normaalisti olen ollut työmailla. Huhtikuussa vietin talvilomani mökillä ja sain pitkätä aikaa valmiiksi makramee-seinävaatteita.

Kotona sisustin vanhalla sähkötaululla ja Wirkkalan uustuotannolla takkahuonetta.

Sain myös ilmakasvin kukkimaan ensimmäistä kertaa ikinä!

Ostin tori.fistä kaksi Helsinki-aiheista opetustaulua, joista toinen pääsi olohuoneen seinälle. Toinen etsii vielä paikkaansa..

Tässä on meidän perheen uusi vauva! Paavo oli rakkautta ensisilmäyksellä ja koska emme miehen kanssa ole olleet lomautettuina, Paavo ei ole koronavauva 🙂 Hän on puoliksi saksanpaimenkoira ja puoliksi mudi, kotiutunut Espanjasta rescue-yhdistyksen kautta. Paavo on oikea sylivauva, todella viisas mutta myös todella lapsellinen.

Vaikka korona ei vaikuttanut työntekoon, huomasin suuren muutoksen omassa jaksamisessa. Kun ei juurikaan tavannut ketään, ei päässyt kierrätyskeskuksiin tai kirpputoreille eikä ulos syömään, kyllä se vähän omaan päähän kävi. Olen huomannut, että kirpputorit ja kierrätyskeskukset ovat itselle todella suuri henkireikä. On ihanaa, kun saa haahuilla tietämättä mitä etsii ja tehdä löytöjä, joista saa oivalluksia samantien!

Nyt kun elämä palautuu pikkuhiljaa normaaliksi, huomaa itsekin jaksavansa eri tavalla. Toisaalta uutta intoa elämään tuo myös uusi työpaikka, joka on pääkaupunkiseudun sijaan täällä Lahdessa! En malta odottaa siellä aloittamista, vaikkakin jään kaipaamaan helppoutta piipahtaa pääkaupunkiseudun kierrätyskeskuksissa kotimatkalla 🙂

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *