Retki Designmuseoon ja kolmeen eri näyttelyyn

Nyt on luvassa sitten kunnon kuvapläjäys! Käytiin eilen miehen kanssa Helsingissä Designmuseossa, koska Keräilijät ja kokoelmat-näyttely on esillä enää viikon (ja halusin palavasti nähdä näyttelyn). Tämän lisäksi nähtiin näyttelyt Utopia nyt ja Hyvissä käsissä.

Keräilijät ja kokoelmat

Thomas Lindbladin muoviset ja metalliset esineet.

Jonas Forthin tiikkikokoelmaa.

Jokseenkin somesta tutun Iivari Viilomaan kokoelmaa.

 

Näyttely oli todella mielenkiintoinen! Hauska lukea tarinoita siitä, miten keräilyharrastus on alkanut. Ja tosiaan mitä kaikkea ihmiset keräilevätkään!

Utopia nyt – kertomus suomalaisesta muotoilusta

Tässä sai tehdä oman Marimekko-installaation.

Utopiassa tutustutaan suomalaisen muotoilun historiaan eri tapoja käyttäen. Näyttelyssä tavattiin klassikkotuotteita esimerkeksi Gunnel Nymanilta ja Tapio Wirkkalalta, tehtiin oma installaatio, mentiin aikajanakäytävää.. Näyttelyssä on kuusi eri osaa, joissa suomalaista muotoiluhistoriaa lähestytään eri teemojen kautta.

Hyvissä käsissä

Meidän kierroksen viimeiseksi näyttelyksi osui ”Hyvissä käsissä”, jossa nykytaide-käsityö ottaa kontaktia Suomen käsityön ystävien 140-vuotiseen historiaan.

Käärmeet eivät kuole-installaatio Hanna-Kaisa Korolaiselta.
Matias Liimatainen, Lumi.
Matias Liimatainen, Vihreä Aamu.

Nämä Liimataisen teokset ovat mielestäni mielettömiä! Aivan kuin tekstiilien rakenne suurennettuna, mikä tekijällä onkin ollut ajatuksena. Teoksissa on käytetty lasitettua kivitavaraa ja olivat luonnossa vielä upeammat kuin näissä kuvissa.

12 euron sisäänpääsymaksulla näki siis nämä kolme eri näyttelyä. Keräilijät ja kokoelmat nähtävillä ensi sunnuntaihin 15.3 saakka, Hyvissä käsissä 22.3 saakka ja Utopia nyt nähtävissä toistaiseksi.

Designmuseo on auki tiistaisin klo 11-20, ke-su 11-18 ja maanantaisin suljettu. Osoite on Korkeavuorenkatu 32, Helsinki.

Teinpä myös pieniä löytöjä museon kaupasta, näitä esittelinkin hieman instagramin puolella @villapohjola.

Suosittelen ehdottomasti käymään kaikissa kolmessa näyttelyssä, tässä vain osa mitä kaikkea siellä saikaan ihailla!

Aurinkoista kevään jatkoa kaikille 🙂

kulttuuri museot-ja-nayttelyt sisustus suosittelen
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *