Kotimaisen huumorin ja ihmissuhdedraaman helmetx2

Tästäpä kaksi kirjavinkkiä, joita kannattaa joulupukinkin harkita pakettiin.

Miika Nousiaisen Pintaremontti kertoo yhden perheen neljääkymmentä ikävuotta hätyyttelevien sisarusten Samin ja Hennan lisääntymisen tarpeesta, Samin lapsuudenystävien Markuksen 3 lapsen ”yksinhuoltajuudesta”ja Pesosen omaishoitajuudesta, lisäksi omaa väriä tuo Hennan ja Samin äiti sekä Pintaremontti-blogi.

Sami haluaa löytää kumppanin keinolla millä hyvänsä ja Henna tulla raskaaksi kumppaninsa kanssa. Komediallinen kertomus, naurattaa sekä kauhistuttaa käänteineen. Lukijan on välillä laskettava kirja sivuun ja huokaistava ennen lukemisen jatkamista, että eikai se Sami taas joudu vaikeuksiin. Mukana elämisen ja myötäelämisen ja ehkäpä vähän häpeänkin mestariteos lukijalleen.

Samin ja Hennan isän hautajaisissa sukulaiset kummastelevat sisarusten jälkikasvun puutetta, eikä sisarusten äitikään pistäisi pahitteeksi päästä mummoilemaan. Miten sillä Samilla ei ole edes kaveria kateltuna vielä? Tinderit, leikkipuistot, ihmisoikeusjärjestö, moottoripyöräkerho ja mitä vielä sattuukaan Samin tielle kumppanin kuumeisessa etsinnässä.

Minun ensimäinen Nousiaisen kirja jonka luin, täytyy laittaa miehen aiemmat romaanit kirjaston varauslistalle, niin kulkee vuoden pimein aika varmasti huumorinsiivillä. Tämä taitaa sujahtaa tänä jouluna useampaankin kovaan pakettiin joulupukinkonttiin. Sopii niin mies kuin naislukijoille lahjaksi, hyvän huumorin ystäville hittilahja.

Julkaisija; Otava 2020, 365 sivua.

(Arvostelukappale saatu Otavalta)

Tuija Lehtisen Romantiikkaa ja rokokoota jatkaa taattua Lehtisen ihmissuhdedraamaa ripauksella romanttisia käänteitä.

Annabellan työt pikkukaupungin kirjastossa ovat päättymässä ja hän muuttaa tyttärineen pääkaupunkiin äitinsä  asuntoon omalle puolelleen etsimään pysyvämpää kotia heille.

Kesken asuntoesittelyiden Annabella saa kutsun Seinäjoelle perunkirjan kuulemiseen. Annabellan äidin suvussa on salaisuuksia ja äiti vaikenee kuin muuri kuullessaan testamentista.Elämä tarjoaa yllättävän käänteen yksinhuoltajalle Seinäjoen maisemissa, romantiikkaa ja rokokoota siis luvassa.

Ihana ja kevyt, ihmissuhteissa pyörivä takuuvarma lukuelämys. Tätä suosittelen kevyiden ihmissuhdedraamojen ystäville joululahjaksi suklaalevyn kera.

Julkaisija; Otava 2020, 286 sivua.

Mukavia lukuhetkiä ja alkavaa viikkoa. Mitäs kirjoja sinä suosittelisit minulle seuraavaksi?

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *