Suklaakakkua, kiitos!
Takuu varma suklaisista suklaisin suklaantuhti suklaakakkupohja.
Nyt on Runebergit, laskiaispullat ja sydänmunkit popsittu ja pääsiäiseen on vielä tovi aikaa. Sitten herkutellaan rahkaisilla ja hedelmäisillä herkuilla. Mutta nyt ajattelin jakaa teille tämän suklaan ystävien tuhdin suklaakakkupohjan reseptin. Resepti on laktoositon ja gluteeniton.
Kesällä laiton väliin tuoreita vadelmia ja nyt keittelin lakoista ja tyrneistä hillon ja lisäsin rahkaa. Mielikuvitus on vain rajana niin kostutuksessa kuin täytteessä ja koristelussakin. Ja pohja kestää hyvin pakastamista.
Suut makiaksi !
Suklaakakkupoja
Ainekset (1 annos)
- 3
- kananmunaa
- 1 dl
- sokeria
- 50 g
- sulaa voita
- 100 g
- tummaa suklaata
- 1 1/4 dl
- perunajauhoja
- 2 rkl
- tummaa kaakaojauhetta
- 1 1/2 tl
- leivinjauhetta
- 1/2 dl
- maitoa
Tee näin:
Voitele kakkuvuoka hyvin. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata voi ja suklaa kattilassa, sekoita kuivat aineet keskenään omassa kulhossaan.
Lisää jäähtynyt voi-suklaa taikinaan ja lisää kuivia aineita ja maitoa vuorotellen. Kääntele, älä vaivaa ettei taikina mene sitkeäksi. Kaada taikina vuokaan.
Paista uunissa 175 asteesssa alatasolla noin 45 minuuttia, kokeile kypsyys. Kumoa kakku jäähtyneenä ja leikkaa.
Kostuta, täytä ja kuorruta kakku oman mielen mukaan.