Raparperista on moneksi
Yhdestä raparperi nipusta on moneksi. Noin parikymmentä keskikokoista vartta riittää mehuun, soppaan ja hilloon.
Pese raparperit ja pilko leikkuulaudalla terävällä veitsellä paloiksi. Laita palat isoon kattilaan tai kahteen kattilaan, voit myös keittää raparperit kahdessa erässä. Älä täytä kattilaan täyteen. Lisää vettä melkein kattilan yläreunaan, mutta jätä yli kiehumis vara.
Keitä raparpereja noin 15 minuuttia. Siivilöi mehu toiseen astiaan siivilän ja harson avulla. Lisää kuumaan mehuun oman maun mukaan sokeria ja siirappia, ja miten olisi myös ripaus kanelia.
Kaavi harsoon jäänyt raparperimassa takaisin kattilaan ja osan massasta voit laittaa myös toiseen kattilaan.
Keitä toisesta massasta soppa, lisäämällä vettä ja sokeria, kiehauta. Ota kattila pois liedeltä ja lisää vesi-perunajauho seos perunajauho paketin ohjeen mukaan. Kiehauta nopeasti.
Toisesta massasta saat hillon esimerkiksi kakkujen ja piiraiden väliin tai puuron ja jogurtin kaveriksi. Lisää massaan tilkka vettä ja hillosokeri, keitä hillosokeripussin ohjeen mukaan noin 15 minuuttia.
Pullota jäähtynyt mehu puhtaisiin pulloihin, nauti helteillä janojuomana tai tee booli. Purkita jäähtynyt hillo ja leivo vaikka britakakku ja täytä se raparperihillolla ja kermalla.