Kasvisruokapäivä x 2

Lisää kasviksia lautaselle! Täältä saat pari uutta vinkkiä.

Lihan syönti on tutkimusten mukaan vähentynyt, varsinkin punaisen lihan syönti. Ilmastonmuutos ja ravintotietous osaavat asiansa. Kasvisruokapäivä kerran viikossa on hyvä askel aloittaa lisäämällä kasvisruokia ruokavalioon ja eri kasviksiin tutustumista. Tässä syysiltoihin kaksi edullista, ravitsevaa ja helppoa reseptiä. Maistuu myös rantuimmille kasviksien karttajille.

Bon appetit!

Bataattisosekeitto

Ainekset (4 annosta)

1
bataatti
2
porkkanaa
vettä
1
kasvisliemikuutio
1 dl
maitoa
1 rasia
Valio Mifu ruokaraetta (maustamaton)
Valio Koskenlaskija ruoka&dippi sulatejuustoa maustamaton tai chili tai Valio Koskenlaskija sulatejuustoa voimakas (tähän voit valita maun mukaan oman suosikkisi tai vaihtaa maustettuihin ruokakermoihin)
suolaa
(lisää chiliämaustetta maun mukaan lämmikkeeksi)

Tee näin:

Kuori ja pilko porkkanat ja bataatti pieniksi, lisää kattilaan. Laita kattilaan vettä, niin että kasvikset peittyvät ja kasvisliemikuutio. Keitä noin 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Kaada keitinvettä hieman pois ja soseuta kypsät kasvikset sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi. Lisää maito, Mifu ruokarae ja koskenlaskija, sekoita. Kiehauta levyllä sekoittaen ja mausta maun mukaan suolalla.

Mifun voi halutessaan jättää pois, mutta se tuo keittoon enemmän ruokaisuutta ja nälkä pysyy pitempään loitolla.

Linssi-kasviskastike

Ainekset (4 annosta)

1
kesäkurpitsa
1
sipuli
1-2
valkosipulinkynttä
1
porkkana
1 tölkki
tomaattimurskaa
vettä
öljyä
1 purkki
GoGreen punaisia linssejä
suolaa, pippuria, kasvisliemikuutio ja korianteria

Tee näin:

Pilko kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi, leikkaa sipuli ja valkosipulit silpuksi, kuori ja raasta porkkana raasteeksi.

Laita pannu levylle kuumenemaan ja lisää hieman öljyä. Kuullota kaikki kasvikset nopeasti öljyssä, kunnes ovat hieman läpikuultavia ja lisää tomaattimurska ja hieman vettä. Huuhtele linssit lävikössä kylmällä vedellä ja lisää sekaan. Mausta makusi mukaan suolalla, pippurilla, kasvisliemikuutiolla ja kuivatulla tai tuoreella korianterilla. Itämaista vivahdetta saat lisäämällä garam masala mausteseosta. Anna hautua kastikkeen kannen alla noin 15 minuuttia.

Tarjoile kastike riisin  ja raikkaan vihersalaatin kera. Nautiskelija tarjoaa lisäksi tuoretta leipää ja nauttii herkun punaviinin kera.

Vinkki! Leivon Leipomo Oy:n Boltsi kaura-siemenpyörykät sopivat mainiosti kastikkeet sekaan täydentämään ruokaisuutta ja tällöin linssit voi jättää pois, ja maistuu vaikka spagetin kera.

hyvinvointi hyva-olo ruoka-ja-juoma terveys