Juurevaa ruisleipää

Ruisleipä juuresta

Ainekset (2 annosta)

Ruisjauhoja
Kädenlämpöistä vettä
1,5 TL
Suolaa

Tee näin:

Sekoita 2dl jauhoja ja 2dl kädenlämpöistä vettä kulhossa. Peitä kulho kelmulla ja anna seistä lämpimässä 2 vuorokautta.

3.  ja 4. päivänä lisää 1 dl jauhoja ja 3/4 dl kädenlämpöistä vettä ja sekoita. Jätä kelmun alle lämpimään.

5. päivänä ota kuohkeaa juurta 4 dl(lopun voit pakastaa toista kertaa varten), lisää suola ja 2 dl kädenlämpöistä vettä ja noin 7 dl jauhoja vähitellen. Anna nousta 1-2 tuntia liinan alla lämpimässä.

Leivo 2 pyöreää limppua tai reikäleipää jauhotetulla alustalla. Kohota liinan alla pari tuntia. Paista leivät 200 asteessa noin 50 minuuttia. Peitä leivät liinalla paiston jälkeen jotta kuori pehmenee.

Ah mikä tuoksu ja leipä.

Ainekset

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.