Luukku 4, kylmäkohotettu saaristolaisleipä

Joulupöytään sopiva itsetehty saaristolaisleipä on niin hyvää. Leipä sopii jouluruokien kylkeen sellaisenaan, mutta erityisherkkua siitä saat vaikka pikkujouluihin juustotarjottimen kaverina sekä erilaisten kalojen kera tarjottuna. Tee taikina tänään, paista huomenna. Ohjeesta tulee kolme leipää, vie tuliaisina jos et jaksa syödä itse. Parhaimmillaan leipä on kun säilytät sitä jääkaapissa 4 päivää.

Saaristolaisleipä

Ainekset (3 annosta)

1 L
piimää
50 Grammaa
hiivaa
1 Rkl
suolaa
3 DL
siirappia
3 DL
kaurahiutaleita
3 DL
ruisjauhoja
3 DL
kaljamallasrouhetta
10 DL
vehnäjauhoja

Tee näin:

Liota hiiva tilkkaan lämmintä vettä.

Sekoita kaikki ainekset sekaisin isossa kulhossa nopeasti. Älä vaivaa taikinaa.

Taikina jää erittäin löysäksi.

Annostele taikina kolmeen noin 1,5 ,litran voideltuun vuokaan. Myös foliovuat käyvät hyvin.

Nosta vuat jääkaappiin nousemaan ja paista seuraavana päivänä, 150 asteessa 2 tuntia.

koti ystavat-ja-perhe ruoka-ja-juoma suosittelen