Luukku 12, leivotaan pipareita

Mikä tuoksu keittiössä leijaileekaan. Ja miten ihanaa pipareiden koristelu onkaan, aika kuluu kuin siivillä ja mielenmurheet unohtuu. Eikun leipomaan ♥♥♥

Piparkakkutaikina

Ainekset

100 g
Voita
1/2 dl
Siirappia
1 dl
sokeria
2 rkl
Piparkakkumaustetta
1
Kananmuna
1/2 rkl
Ruokasoodaa
3 1/2 dl
Vehnäjauhoja
1/2 dl
Perunajauhoa
Pikeeri koristeluun
1
Kananmunan valkuainen
3 dl
Tomusokeria

Tee näin:

Mittaa kattilaan voi, sokeri, siirappi ja piparkakkumauste, kiehauta ja sekoita hyvin. Anna jäähtyä. Lisää kanamuna ja sekoita hyvin. Lisää  yhdistetyt ja sekoitetut vehnäjauho, sooda ja perunajauho. Sekoita tasainen taikina. Laita taikina jääkaappiin ja leivo seuraavana päivänä. Taikina säilyy jääkaapissa noin viikon.

Kaulitse ja leivo piparkakkuja muoteilla. Nosta pellille leivinpaperin päälle ja paista 170 asteessa noin 8 minuuttia tai kunnes piparkakut ovat kauniin ruskeita.

Jäähdytä valmiit piparit hyvin ennen koristelua tai tee se eri päivänä. Valmista pikeeri rikkomalla kananmuma ja erottamalla siitä valkuinen kulhoon, sekoita kierrevatkaimella valkuaista hetki ja lisää tomusokeri, sekoita. Lisää halutessasi elintarvikeväriä. Laita pikeeri pursotuspussiin ja pursota haluamiasi kuvioita. Jos haluat koko piparin piikeriin, niin pursota ensin reunoille ääriviivat ja lisää sitten keskelle pikeeriä.

Koti Ruoka ja juoma Ystävät ja perhe Suosittelen