Kiinnitetty postaus

Lukulomalle ja alkutalveen neljä kirjavinkkiä! ❤

Koulujen syysloma on julistettu lukulomaksi. Lukuloma on osa Opetushallituksen lukuliikettä, jonka tarkoituksena on tukea lasten ja aikuisten lukuintoa ja lukemista. Lapsillekin tekee hyvää vaihtaa sormien väliin älylaitteen tilalle kirja!  Mediassa keskustellaan paljon lasten ja nuorten lukutaidon heikentymisestä ja näin ollen monenmoista koitetaan kehitellä, jotta yhä useampi saataisiin tartumaan kirjaan. Ja vain lukemallahan se lukutaito ja lukunopeus karttuu ja samalla myös mielikuvitus saa treeniä. Ja mikäpä lukemista ihanampaa rentoutumista ja arjesta pakenemista olisikaan. Tässä tulee neljä vinkkiä lukulomalle tai muuten vain näin alkutalveen! Voihan näistä pari jemmata jo pukinkonttiinkin villasukkien ja konvehtirasioiden kaveriksi.

Candace Bushnellin kirjoittama Onko vielä sinkkuelämää? (2019)on todella nimensämukaisesti jatkoa Sinkkuelämää (1996) kirjalle. Välissä on kulunut yli 20 vuotta. Kirja keskittyy nyt ruotimaan 50-60 -vuotiaiden sinkkuelämää uran ja perhe-elämän jälkeen ja Tinder sovelluksen käyttökokemuksia. Kahlasin kirjan sitkeästi loppuun saakka, mutta vaikeaa se oli. Tuli mieleen, että täytyykö jostain vielä kaivaa Sinkkuelämää kirja jostain, että oliko sekin oikeasti näin hankalaa luettavaa, vai kultaako aika vain muistot. Voihan se olla, että en vain ollut kohderyhmää tai elämätilanne on niin eri, että en osaa samaistua kirjaan. Yhtäkaikki hankalalta tuntuu olla sinkku Manhattanilla tai sen ulkopuolella merenranta mökissä lähellä eläkeikää. Lue, jos olet lukenut Sinkkuelämän aikoinaan tai Manhattanin pintaliito on sun juttu!

Vain huonoja vaihtoehtoja(2019) on Emma Luoman esikoisteos ja vain hyvä vaihtoehto sohvanurkkaan :). Kirja vei mukanaan heti ensimmäisen puolen sivun jälkeen. Näin sen pitää mennäkin. Kuvittelin tarttuneeni kepeään chick lit-kirjaan, mutta kirja yllätti. Romantiikkaa löytyi, mutta psykologinen jännäri oli vahvemmassa roolissa tässä kirjassa. Päähenkilö Junita on lääkäri, joka palaa kotikonnuilleen terveyskeskukseen lääkäriksi perhesyistä ja pakoon entistä elämää. Kirjailija osaa kyllä kuvata maalaiskylän terveyskeskuksen vastaanottoa, niin osuvasti että välillä havahtuu luulemaan itsensä istumassa terveyskeskuksen aulassa. Romantiikkaa ja jännitystä kerrakseen. Tästä kirjailijasta haluan kuulla vielä! Vahva suositus!

Amanda Vaaran (kirjoittaa myös nimellä Niina Hakalahti) Heti vapaa on kolmas osa Majatalo Villa Venla-sarjaan.  Tästä sitä chick lit hömppää löytyy sitä kaipaavalle. Suosittelen lukemaan koko sarjan, niin pysyy paremmin mukana. Itsellisen naisyrittäjän maalaisromantisointiin pyrkivä elämänmuutos-kirja. Kiva välipala kirja, jonka lukee nopeasti.

Tuija Lehtisen Pensionaatti huojuva talo on taas kotimaisen viihdekirjojen ykkönen. Oikein harmittaa, etten jemmannut tätä joulunpyhiksi. Marianne pakenee entisyyttä majakkasaarelle ja elämänmuutosta ja romantiikkaa se tämäkin kirja lupaa..

Nautinnolisia lukuhetkiä 🙂

kulttuuri kirjat suosittelen hyva-olo
Kommentit (2)
 1. Pensionaatti Huojuva Talo oli herttainen pläjäys hyhmäiseen viikonloppuun.
  Bushnellin kirjan jätin kesken kun se oli niin kauhistuttavan HUONO ja vaivaannuttava. Mie olen varmaan juurikin kohderyhmää kun päälle viiskymppinen olen, mutta ei-ei-ei, ei ole onneksi elo kirjanmukaista tällä puolen maailmaa!
  Muut pitänee kirjata hömppähetkeen tulevaisuudessa 🙂

  1. Hei Suttastiina!
   Kiitos kommentistasi, mukava kuulla muistakin kirjojen ystävistä täällä.
   Mietinkin kirjaa lukiessa,että voinko olla ainut johon Bushnell ei vetoa, mutta korkealentoista oli kyllä teksti.
   Hyviä lukuhetkiä sinulle ja minullekin saa vinkata hyvistä lukukokemuksista.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *