Luukku 10, punajuurilaatikko
Joulupöydän laatikko valikoima kasvaa vuosittain. Perinteiset porkkana-, maksa-, peruna- ja lanttulaatikko ovat saaneet kaveriksi niin bataattia, hapankaalia kuin punajuurtakin. Ihania kaikki ♥
Jaan nyt teille punajuurilaatikon ohjeen, joka on jo noin viisi vuotta ollut meidän joulupöydässä. Reseptissä on aurajuustoa, joka ihastuttaa toisia ja toisia taas vihastuttaa. Ja meidänkin joulupöydän äärestä löytyy molempia koulukuntia, joten tässä aurajuusto on pienenä vivahteena ja aurajuuston vihamiehetkin ovat tykänneet. Jos teiltä löytyy auran rakastajia lisää juustoa silloin reilummin.
Suttastiinan älä ota sitä niin vakavasti blogista löytyy niiden perinteisempien laatikoiden tuoreet reseptit. Eikun hommiin. Oisko sulla joku kiva uusi laatikko vinkata joulupöytään?
Punajuurilaatikko
Ainekset (2 annosta)
- 500 g
- Raakoja punajuuria
- 500 g
- Bataattia (Noin 1 iso bataatti)
- 0,5 tl
- Suolaa
- 0,5 tl
- Mustapippuria
- 100 g
- Aurajuustoa muruna (150-200g, jos pidät erityisesti aurajuustosta ♡)
- 2 DL
- Kuohukermaa
- Korppujauhoja (ripottele laatikoiden pinnalle)
Tee näin:
Kuori ja pilko punajuuret ja bataatti. Laita kattilaan juurekset ja vettä, niin että juurekset juuri peittyvät. Keitä suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Totea kypsyys haarukalla. Voit myös oikaista valmiilla punajuuri- ja bataattisoseella.
Kaada vesi kattilasta ja soseuta juurekset sauvasekoittimella. Lisää aurajuustomuru, mausteet ja kerma. Sekoita hyvin.
Nosta seos voideltuihin alumiini tai muihin uunivuokiin. Seoksesta tulee kaksi noin 1,5 litran vuokaan sopiva määrä. Ripottele pinnalle hieman korppujauhoja ja tee lusikan kärjellä kuvioita pintaan, jos haluat. Paista uunissa alatasolla 200 asteessa yksi tunti.
Nauti♥