Luukku 20, Vuohenjuusto ruisperunapiirakka

Aina ei tarvitse tehdä kaikkea itse. On välillä mukava oikaista mutkat suoriksi ja päästä helpommalla.

Tähän ihanaan vuohenjuustopiirakkaan käytin Sunnuntain ruisperunataikinaa, joka löytyy pakastealtaasta ja tulipa nopiaa piirakkaa.

Tarjosin tämän päärynätaateli salaatin kera, oi nam! Nappaa resepti talteen joulunvälipäiville tai uuteen vuoteen.

Vuohenjuustopiirakka

Ainekset (1 annos)

1 pkt
Sunnuntai ruisperunataikina (pakaste)
3
Tomaattia
1 ruukku
Basilikaa
2 rkl
Vahvaa sinappia
1 pkt
Vuohenjuustoa
2
Kananmunaa
2 dl
Ruokakermaa

Tee näin:

Ota taikina sulamaan noin tunti ennen leivontaa.

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.Taputtele taikina piirakkavuokaan reunoja myöten. Levitä pohjalle sinappia. Pese ja siivuta tomaatti, levitä sinapin päälle. Leikkaa vuohenjuusto siivuiksi ja lisää tomaattien päälle. Revi päälle basilikaa.

Riko kananmunat kulhoon, riko rakenne haarukalla ja lisää kerma, sekoita. Voit käyttää makusi mukaan makukermoja tai lisää maun mukaan suolaa ja pippuria hieman. Kaada muna kerma seos vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 30-35 minuuttia.

koti ruoka-ja-juoma suosittelen ystavat-ja-perhe