Luukku 8, tumma taatelikakku
Taatelikakku, jota kannattaa maistaa vasta parin päivän kuluttua leipomisesta. Jos vain malttaa.
Tämän ehkä vanhanaikaiseksi mielletyn kahvikakun maku syvenee vanhetessaan ja voit leipoa sen jouluksi ihan hyvin jo nyt. Kakun voi myös pakastaa.
Mielestäni tämä on ihana lisä suklaiden, pipareiden ja torttujen rinnalle kahvipöytään ja miksei muuten vain vierasvaraksi.
Reseptin nesteen vaihtamalla mieleiseksesi saat makuun vivahteita ja eipä siellä kuivien aineiden joukossa ripaus piparkakkumaustetta tai kaneliakaan tee yhtään pahaa. Kokeile ihmeessä ja ihastu ♥
Tumma taatelikakku
Ainekset (1 annos)
- 1 Paketti
- Taateleita
- 1 1/2 dl
- omenamehua
- 1 1/2 dl
- Fariinisokeria
- 150 g
- voita
- 2
- kananmunaa
- 3 1/2 dl
- Vehnäjauhoja
- 1 1/2 tl
- Leivinjauhetta
- 1 1/2 rkl
- vaniljasokeria
Tee näin:
Pilko taatelit pieniksi veitsellä leikkuulaudan päällä. Laita kattilaan mehu, taatelit ja sokeri. Voit käyttää nesteenä myös kahvia, teetä, appelsiinimehua tai erilaisia glögejä, myös ihan pelkkä vesi sopii. Kiehauta ja anna hiljalleen porista 5 minuuttia.
Ota kattila liedeltä, lisää voi ja sekoita hyvin. Jäähdytä seos, lisää sitten munat ja keskenään sekoitetut kuivat aineet vehnäjauho, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita hyvin.
Kaada taikina hyvin voideltuun vuokaan ja paista uunin keskitasolla 170 asteessa noin 60 minuuttia. Kokeile puutikulla kypsyys, jos tikkuun tarttuu taikinaa kun työnnät sen kakkuun jatka vielä paistamista hetki.
Jäähdytä kakku ja kumoa. Kakku on parhaimmillaan parin päivän kuluttua, kun säilytät sitä viileässä. Kakun voi myös kuorruttaa vaikka suklaalla.